ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Υπό εξέταση ελληνική συμμετοχή στην ταινία «Loving Vincent»

0

Το ενδεχόμενο οργάνωσης μιας μονάδας ζωγράφων κινούμενων ελαιογραφιών στην Αθήνα εξετάζουν οι παραγωγοί της ταινίας Loving Vincent, της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας κινούμενων σχεδίων με τεχνική ελαιογραφίας που θα έχει ως θέμα τον μυστήριο θάνατο του ζωγράφου Vincent Van Gogh. Πρόκειται για μια προσπάθεια της StudioBauhaus – εταιρίας με έδρα την Αθήνα – σε συνεργασία με τον παραγωγό της ταινίας, Ηugh Welchman (βραβευμένου με Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους «Ο Πέτρος και ο λύκος») να έρθουν ξένες παραγωγές στη χώρα μας και να δημιουργηθούν συνεπακολούθως θέσεις εργασίας για εικαστικούς και ανθρώπους που απασχολούνται στη πολιτιστική βιομηχανία.

loving-vincent_10

Κάθε καρέ της ταινίας θα είναι μια ελαιογραφία, 12 καρέ θα αποτελούν ένα δευτερόλεπτο κινηματογραφικού υλικού, ενώ υπολογίζεται ότι στο τέλος της παραγωγής θα έχουν δημιουργηθεί περίπου 60.000 μοναδικοί πίνακες. Η ταινία θα έχει δύο τεχνικές: το μεγαλύτερο μέρος θα αποτελείται από έργα του Van Gogh, όμως θα υπάρχουν και αναδρομές στο παρελθόν που θα αποτυπώνονται σε ελαιογραφίες ασπρόμαυρου χρώματος.

loving-vincent_9

loving-vincent_4

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου υπήρχε η δυνατότητα αποστολής του δείγματος δουλειάς των ελαιογράφων, το οποίο το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθεί και οι επιλεγέντες θα συμμετάσχουν σε ένα ολιγοήμερο δοκιμαστικό εργαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πράγματι την ικανότητα να δουλέψουν ως ζωγράφοι κινούμενης ελαιογραφίας. Για όσους περάσουν και από το δεύτερο αυτό ‘φιλτράρισμα’ θα ακολουθήσει εντατική εκπαίδευση 3 εβδομάδων και ακολούθως θα δημιουργηθεί μία μονάδα παραγωγής για τη ταινία στα Studio Mabrida στο Κορωπί.

loving-vincent_3

loving-vincent_7

Τα εργαστήρια θα γίνουν με την υποστήριξη της Breakthru Films, με έδρα τη Πολωνία και το Λονδίνο.

loving-vincent-poster_

loving-vincent_1

(Δείτε την ιστοσελίδα της ταινίας, εδώ )

Κυριακή Παπαναστασίου

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr