ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

H Local Act στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

0

Ξεκινάει από αυτή την Κυριακή 25/10 στο Βύρωνα η Local Act, μια συναυλιακή δραστηριότητα που θα ανανεώνει το ραντεβού της κάθε δεύτερη Κυριακή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Βύρωνα (ΚΠΚΒ) – Λαμπηδόνα και όσων το στηρίζουν και έχει πολλούς στόχους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Local Act το ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε (και απευθύνει ακόμα) το ΚΠΚΒ στα συγκροτήματα και τους μουσικούς της περιοχής φιλοδοξεί να συσπειρώσει κάθε μουσική φωνή αυτής της γειτονιάς – και όχι μόνο – στοχεύοντας στη «σύνδεση της τέχνης με τους κοινωνικούς αγώνες» και στη «συλλογικοποίηση της καλλιτεχνικής δράσης». Η προοπτική αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στην συλλογική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε μουσικός ξεχωριστά, στην ενίσχυση της δράσης τους και τελικά της μουσικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή της μη εμπορευματοποιημένης μουσικής.

localact_2

Η Local Act εκτός από τη συνάντηση των μουσικών οργανώνει και τις ανάλογες συναυλίες στη Λαμπηδόνα, στο Άλσος της Αγ. Τριάδας. Μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα ως τις 20/12 και αναμένεται και η συνέχεια. Όπως σε κάθε εκδήλωση του ΚΠΚΒ η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η οικονομική ενίσχυση προαιρετική.

localact_3

Τι είναι το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα;

Είναι το αποτέλεσμα επανοικειοποίησης ενός κλειστού χώρου. Στο κείμενο με το οποίο το ίδιο το ΚΠΚΒ μας συστήνεται διαβάζουμε: «Όχι άλλο ένα ιδιωτικό αναψυκτήριο, αλλά ένας χώρος που πραγματικά έχει ανάγκη η γειτονιά. Ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος συνάντησης, συζήτησης, οργάνωσης των αναγκών μας, δημιουργικότητας, που βάζει τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από το χρήμα και τα ιδιωτικά συμφέροντα, και επιστρέφει τους δημόσιους χώρους εκεί που πραγματικά ανήκουν. Σε εμάς, που ζούμε εδώ.»

localact_1_

Το ΚΠΚΒ είναι γνωστό για την επιτυχημένη δράση του στη γειτονιά. Τον περασμένο Ιούνιο διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Λαμπηδόνα, ενώ το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο διοργανώθηκε στο χώρο του για τέταρτη συνεχή χρονιά το Django Festival. Ενεργό, όμως, είναι ολόκληρη τη χρονιά. Η λειτουργία των ομάδων του διαρκής: η ομάδα φιλοσοφίας, το εργαστήρι δημιουργικής γραφής, η ομάδα ξένων γλωσσών που οργανώνει τα ανάλογα μαθήματα, η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού και παιδικής απασχόλησης. Το ΚΠΚΒ συχνά πραγματοποιεί ανοιχτές συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ενώ συστηματικά πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, μαθήματα χορού, φωτογραφίας, μουσικής, πολεμικών τεχνών και ελληνικών σε μετανάστες. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο λειτουργεί η Συλλογική Κουζίνα. Η δράση του ΚΠΚΒ συντονίζεται από την ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 20:00.

Δείτε περισσότερα για το ΚΠΚΒ εδώ.

Αρχοντούλα Βαρβάκη

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr