ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σαρωτική νίκη του 43χρονου φιλελεύθερου Τζάστιν Τριντό στον Καναδά

0

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στον Καναδά μετά τη συντριπτική νίκη που πέτυχαν οι φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό, εξασφαλίζοντας τις 184 από τις 338 έδρες στο Κοινοβούλιο, έναντι 99 των Συντηρητικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Οι οποίοι σημειωτέων βρίσκονται στην εξουσία σχεδόν μια δεκαετία (από το 2006), ενώ οι σοσιαλδημοκράτες του Τόμας Μάλκερ, οι οποίοι ήταν η έκπληξη το 2011 εξέλεξαν μόλις 44 έδρες από τις 103 που είχαν καταλάβει το 2011.

«Νικήσαμε τον φόβο με την ελπίδα, νικήσαμε τον κυνισμό με σκληρή δουλειά. Κυρίως, όμως, νικήσαμε την ιδέα ότι οι Καναδοί πρέπει να ικανοποιούνται με λίγα», δήλωσε ο Τριντό, ο οποίος είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού Πιέρ Ελιοτ Τριντό.

Ο νυν πρωθυπουργός αν και ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία από την τρίτη θέση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο  κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, δεσμευόμενος να φορολογήσει περισσότερο τους πλούσιους, έτσι ώστε να μειωθεί το φορολογικό βάρος  για τα φτωχότερα στρώματα.

Τέλος, εξελίξεις υπάρχουν στην Καναδική αξιωματική αντιπολίτευση με τον Στίβεν Χάρπερ να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr