ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μειώθηκε ο πλούτος παγκοσμίως

0

Την στιγμή που οι πλούσιοι συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο πλούτο  (το,7% των ανθρώπων κατείχε πέρυσι το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου). Ο πλούτος των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,7% σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πρώτη φορά μετά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καταγράφει μείωση η Credit Suisse. Τα αποτελέσματα είναι από την περίοδο Ιουλίου 2014 – Ιουνίου 2015, και ως βασική αιτία θεωρείτε η ανατίμηση του δολαρίου.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ με άνοδο του πλούτου κατά 8%, ενώ ακολουθούν η Κίνα με 7% και οι Ηνωμένες Πολιτείες με 6%. Η καθαρή αξία του πλούτου των νοικοκυριών σε δολάρια μειώθηκε σε κάθε περιοχή του κόσμου, με εξαίρεση την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

Ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, πολύ σημαντική μείωση του πλούτου των νοικοκυριών, σε ποσοστό πάνω από 15%, είχαν τα νοικοκυριά της Αυστρίας, της  Φινλανδίας και της Γαλλίας, ενώ σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη πτώση από των ελληνικών νοικοκυριών, σε Ιταλία, Πολωνία και Πορτογαλία. Να σημειωθεί ότι τα Ρωσικά (38%) και Ουκρανικά (40%)νοικοκυριά είχαν τη μεγαλύτερη μείωση, και αυτό οφείλετε κυρίως εξαιτίας της μεγάλης υποτίμησης του εθνικού τους νομίσματος έναντι του δολαρίου.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr