ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ολάντ: Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα

0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μίλησε στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας και αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στη διαπραγμάτευση της προηγούμενης περιόδου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν θαρραλέος.

«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της Άγγελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που είναι η χρηματοπιστωτική κρίση και η μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, αλλά και η τρομοκρατία. Πρέπει να απαντήσουμε με ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας από την πλευρά της δεν αναφέρθηκε στο ελληνικό πρόβλημα και στο ζήτημα του χρέους, δίνοντας έμφαση για την ανάγκη περισσότερης Ευρώπης.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr