ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση επί των προγραμματικών της δηλώσεων, από την Βουλευτή της ΝΔ ΄Αννα Καραμανλή

0

Δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Άννα Καραμανλή, μιλώντας χθες 7 Οκτωβρίου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, ο Πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις διάβασε ένα κείμενο χωρίς περιεχόμενο, χωρίς αίσθηση του χρόνου και του κινδύνου.

Όπως επισήμανε η Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πείσει ότι υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις που θα μας απεγκλωβίσουν από τα μνημόνια, αν δεν είχαν προηγηθεί οι προηγούμενες προγραμματικές του δηλώσεις. Όταν προχώρησε σε μια σειρά από δεσμεύσεις που αθέτησε στο σύνολό τους και μας προϊδεάζει για το τι θα συμβεί και με τις νέες υποσχέσεις του.

Η κ. Καραμανλή τόνισε επίσης ότι οι αισιόδοξες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι σε αναντιστοιχία με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που προβλέπει ύφεση και αύξηση της ανεργίας για το 2015 και 2016. Και αυτή την οικονομία που βυθίζεται στην ύφεση, η Κυβέρνηση έρχεται να αποστραγγίσει, επιβάλλοντας φόρους πάνω από 6 δις ευρώ.

Αναφερόμενη στους βασικούς στόχους που έθεσε ο Πρωθυπουργός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις επενδύσεις, η Βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής από τον άνθρωπο που έκλεισε τις τράπεζες και προκάλεσε τα capital controls, προκαλώντας ζημιά 25 δις ευρώ. Ειδικότερα για τις επενδύσεις υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής, που φανερώνουν τις ιδεοληψίες τους και την αποστροφή τους για κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η κ. Καραμανλή καυτηρίασε επίσης την «ανεύθυνη στάση του Πρωθυπουργού», όπως τόνισε η ίδια, σχετικά με το χρέος, σχολιάζοντας ότι κάποτε ζητούσε τη διαγραφή του και σήμερα συζητά την αναδιάρθρωση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η διαπραγμάτευση του χρέους δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που απευθύνεται κυρίως στο εσωκομματικό ακροατήριο. Αποτελεί το καρότο για τους βουλευτές της πλειοψηφίας που θα κληθούν να υποστούν το μαστίγιο που είναι η πλήρης συμμόρφωσή τους με τις επιταγές του μνημονίου του κυρίου Τσίπρα».

Κλείνοντας την ομιλία της η Βουλευτής Β’ Αθηνών και απευθυνόμενη στους Βουλευτές της πλειοψηφίας τόνισε ότι η ΝΔ ψήφισε την επώδυνη συμφωνία της προηγούμενης Κυβέρνησης, για να αξιοποιήσει η χώρα την τελευταία της ευκαιρία. Από εδώ και στο εξής η ευθύνη βαραίνει μόνο την Κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το πικρό ποτήρι των καταστροφικών πολιτικών σας επιλογών θα το πιείτε μέχρι τέλους και θα το πιείτε μόνοι σας. Όπως, άλλωστε, λένε και οι πρώην σύντροφοί σας: είστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο αυτού του μνημονίου».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr