ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Εκλογές της …ηρεμίας

0

ΠανελλSYRIZA 2αδικά και Τρικαλινά, αδιάφορες οι εκλογές χωρίς αμφιβολία. Περισσότεροι ήταν εκείνοι που απόλαυσαν σήμερα το βράδυ το καφέ και το φαγητό με την παρέα τους, παρά εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μην τους είδατε

Εκλογές; Ποιές εκλογές; Στα Τρίκαλα τουλάχιστον, η σημερινή βραδιά δε θυμίζει εκλογές. Λίγο το γεγονός ότι πλέον τα αποτελέσματα τα παρακολουθούν άπαντες από το διαδίκτυο, λίγο το γεγονός ότι δεν υπήρχε έντονο προσωπικό ενδιαφέρον από τους υποψηφίους βουλευτές, λόγω λίστας, λίγο και τα exit polls που κυκλοφόρησαν από νωρίς και έτσι ούτε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ούτε στα περίπτερα που είχαν τα κόμματα κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης, υπήρχε κόσμος.
Κυριολεκτικά, οι ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι για το εκλογικό αποτέλεσμα, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη διασταύρωση των οδών Βύρωνος και Κανούτα και από εκεί και πέρα, λίγοι ήταν και οι συγκεντρωμένοι στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κατά τα άλλα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχεδόν δε φάνηκαν στα περίπτερα τους, κάτι που συνέβη και με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία.
Όσο για την εποχή που υπήρχε συνωστισμός στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ανήκει στο παρελθόν, αφού στη θέση του ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος συντόνιζε την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και της ροής των αποτελεσμάτων.

Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά πάντως στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, η ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν διάχυτη, από νωρίς το βράδυ και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Η μόνη ανησυχία, έχει να κάνει με την καταSYRIZAνομή των εδρών, αφού όλα δείχνουν ότι οι τρεις έδρες πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ και η μια στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που όμως δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Νταούλας, ανέφερε: «Νομίζω ότι και πανελλαδικά αλλά και στα Τρίκαλα δείξανε μια εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση του προηγούμενου διαστήματος αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναγνώρισαν την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα για τη διαχείριση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και τη θέληση να προχωρήσει μπροστά. Εγώ θεωρώ ότι αυτό αποτυπώνει το εκλογικό αποτέλεσμα, από αύριο θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας και οι ευθύνες που επωμιζόμαστε είναι μεγάλες για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Νομίζω είναι ολοφάνερο ότι το πιο πιθανό είναι πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr