ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συγκέντρωση με παρατράγουδα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

0

antifa 1 Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και τυχόν εμπλοκές, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στα Τρίκαλα, η αντιφασιστική πορεία, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, μια δολοφονία που αν και σημειώθηκε πριν από δυο χρόνια, μόλις χθες, ανέλαβantifa 3ε την πολιτική της ευθύνη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, κατευθύνθηκε στα γραφεία που διατηρούν τα τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και εκεί παρέμεινε για αρκετή ώρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, για να αποφευχθούν επεισόδια, την πορεία ακολουθήσε αστυνομική δύναμη των Τρικάλων, ενώ στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και στον γύρω χώρο υπήρχαν αστυνομικοί.
Παρόλα αυτά, μια από τις συμμετέχοντες στην πορεία στάθηκε κάτantifaω από τα γραφεία και πέταξε αυγά, φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο απομακρύνθηκε γρήγορα, ενώ λίγο αργότερα νεαροί διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην παρουσία των αστυνομικών.
Κατά τα άλλα, η πορεία κύλησε ήρεμα, ενώ σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες Τρικαλινοί κάθε ηλικίας, κρατώντας πανό με αντίστοιχα συνθήματα κατά του φασισμού, αλλά και πλακάτ. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή νέων παιδιών, που βρέθηκαν στην πορεία, λίγο μετά τα μαθήματα τους και ένωσαν τantifa 2ις φωνές τους με τους υπόλοιπες διαδηλωτές, κατά του φασισμού, με ότι αυτός συνεπάγεται.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr