ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μήνυμα νίκης Κοτζιά από τα Τρίκαλα

0

syriza Χωρίς την τεράστια ανταπόκριση που είχε η προεκλογική συγκέντρωση του Γενάρη, αλλά με παλμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στα Τρίκαλα, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα. Ομιλητής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών  και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος απευθυνόμενος στους Τρικαλινούς δήλωσε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Δεδομένη η νίκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα. Για να γίνει αυτή η πρωτιά αυτοδυναμία θα πρέπει να κερδιθούν εκείνοι που νιώθουν απογοητευμένοι», είπε ο κ. Κοτζιάς στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Τμήματα της αριστεράς έχουν συνηθίσει στο ρόλο της αντιπολίτευσης. Ανάλογα και η απέναντι πλευρά είναι ευχαριστημένη με μια αριστερά που αποδέχεται τον περιορισμό της στην αντιπολίτευση. Όμως, στις κρίσιμες στιγμές της χώρας πάντα ο λαός ήθελε μια μεγάλη αλλαγή. Ήθελε την αριστερά στην κυβέρνηση. Πολλοί από εμάς ανταποκριθήκαμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτουμε σε αυτή τη λαϊκή θέληση και ταυτόχρονα απαίτηση».
Ο πρώην υπουργός, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σύστημα παρακμής καsyriza 1ι τα κόμματά του καμώνονται ως να παραδώσαν στην Κυβέρνηση Σωτηρίας μια χώρα σε μέγιστη ανάπτυξή, πλήρη ευμάρεια και με αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Και ήρθαμε εμείς, υποστηρίζουν, να καταστρέψαμε «θετικό έργο 40 ετών». Επιπλέον, διατείνονται, ότι 486 μήνες είναι αριθμός μικρότερος εκείνου των 7 μηνών. Καμώνονται ότι δεν προλάβανε να κάνουν το καλό διότι κυβέρνησαν μόνο 40 χρόνια, ενώ όταν απευθύνονται στην αριστερά, μας ψέγουν που σε 7 μήνες δεν διορθώσαμε τα κακώς κείμενα 40 ετών!».

Δυνατό ψηφοδέλτιο

Σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε δυνατό, λέγοντας επ’ ακριβώς: «Έχουμε δυνάμεις που στήριξαν τη διαφθορά και δυνάμεις που είναι κοντά στο λαό. Εδώ και επτά μήνες δεν τους χαριστήκαμε. Κάναμε ρήγματα στο αντίπαλο στρατόπεδο με τις κινήσεις και τον αγώνα που κάναμε. Ο Αλέξης Τσίπρας κτυπήθηκε με τοίχο και τον ράγισε. Χρειάζεται κυβέρνηση της αριστεράς που να αξιοποιήσει τα ρήγματα».

Για την διαπραγμάτευση και τη συμφωνία

Ααναφερόμενος στη συνέχεια στη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι ήταν μια συμφωνία που εξέφραζε μια μεγάλη μάχη στη διάρκεια της οποίας ο αντίπαλος υπέστη και ήττες και έχει μεγάλα ρήγματα. «Γιατί για πρώτη φορά, στο διεθνές σύστημα έχουμε αντιθέσεις. Οι διεθνείς συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγεται η μάχη της χώρας, έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις μαζί με την ολιγαρχία προσχώρησαν στα συστήματα των μνημονίων της τρόικας και διεκδίκησαν να φάνε κι αυτοί από τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Υπάρχουν τρεις βασικές διαφορετικές πολιτικές. Η μία λέει άπαξ και δω ισχυρές ξένες δυνάμεις υποκλίνομαι και παραδίνομαι, η άλλη λέει σηκώνομαι και φεύγω για να μη μπω στα δύσκολα και η τρίτη, η δικιά μας, παλεύει για τα δύσκολα. Νομίζω ότι όλοι ξέρουν μέσα από την εμπειρία τους και την καθημερινή τους ζωή, τη διαφορετικότητα αυτών των τριών στάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντική η «παρέμβαση» της νέας γενιάς

Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε την ανάγκη η νέα γενιά να δει τη θετική πλευρά της πολιτικοποίησής της και συγκεκριμένα είπε: «Στην πολιτική μάχη οι νίκες γι’ αυτό που είναι προοδευτικό και καινούριο συντελούνται με τη συμμετοχή της νέας γενιάς και όχι χωρίς αυτήν. Γι΄ αυτό πρέπει να διευκολύνουμε και να εμποτίσουμε με νέες ιδέες όλους αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη του Όχι αλλά δεν νιώθουν ότι τους ικανοποιεί η πορεία μετά».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr