ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Απαραίτητες οι συνεργασίες και η τρίτη θέση

0

 

Την pasokανάγκη να συνεργαστούν τα κόμματα, από την ερχόμενη Δευτέρα, επισήμαναν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από τα Τρίκαλα, στ    ο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής τους συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίωνpasok 1, παρουσία παλαιών, αλλά και νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Κεντρικός ομιλητής, το νεότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ μαζί του ήταν και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Θωμάς Ψύρρας.

Στόχος η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
pasok 2
Ο κ. Σπυρόπουλος, ήταν εξ’ αρχής απόλυτος ως προς την ανάγκη να συνεργαpasok 3στούν τα κόμματα και να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την ερχόμενη Δευτέρα. Στις δηλώσεις του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε λίγο πριν την κεντρική ομιλία, κατέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου και σχολίασε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι η χώρα χρειάζεται συνεργασίες. Συνεργασίες που αν είχαν επιτευχθεί από το 2010, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν να υπογράφουμε το τρίτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα». Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή πρέπει να απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες και το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι ο καταλύτης, ώστε να δοθεί μια και καλή λύση για τη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε».
Ερωτηθείς αν το ζητούμενο είναι η τρίτη θέση στις εκλογές της Κυριακής, απάντησε: «Το ζητούμενο για εμάς είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη να pasok 4ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Στόχος μας είναι η 3η θέση, γιατί το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα, δεν πρέπει να παραμείνει τρίτο σ’αυτή τη χώρα. πρέπει ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί τι σημαίνει «Χρυσή Αυγή» για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Και για έναν επιπλέον λόγο, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην τρίτη θέση και ενισχυμένο ώστε να απαιτήσει από τους άλλους, ευρύτερες συνεργασίες. Γιατί δεν αντέχει πλέον η χώρα, ο δεύτερος να παραμείνει στη θέση της αντιπολίτευσης. Πρέπει όλοι μαζί, εφόσον ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο που μας έφερε ο κ. Τσίπρας, να το εφαρμόσουμε ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από την κρίση».
Επανέλαβε δε, ότι «ο τρίτος αυτός πόλος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πρέπει να ενισχυθεί γιατί οι επερχόμενες εκλογές είναι το πρώτο βήμα ωστε να συγκροτηθεί ξανά ο σοσιαλιστικός πόλος στην Ελλάδα, ώστε να γίνουμε η τρίτη δύναμη, ώστε να μπορέσουμε, μέσα από ευρύτερες συνεργασίες, από ανθρώπους της κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης, της εργασίας, να συγκροτήσουμε ξανά το μεγάλο σοσιαλδημοκρατικό χώρο στην Ελλάδα, που λόγω των μεγάλων αποφάσεων που πήρε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια λόγω του Μνημονίου, συρρικνώθηκε τόσο πολύ. Η χώρα χρειάζεται τη συναίνεση, την συγκρότηση, αλλά και την αλλαγή, που μόνο το ΠΑΣΟΚ πρέσβευε τα προηγούμενα χρόνια. Και μην ξεχνάμε ότι τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ήταν τα καλύτερα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός».

Ξεκάθαρο μήνυμα η δημιουργία κυβέρνησης τετραετίας

Όσο για το τι θα ακολουθήσει από την Δευτέρα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είπε:»Το ΠΑΣΟΚ, έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική η οποία λέει ότι για να βγει η χώρα από αυτό το αδιέξοδο, θέλει συνεργασίες. Στις συνεργασίες αυτές δεν μπορεί να μείνει κάποιος στον πάγκο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται από το 2010, δηλαδή η αντιπολίτευση να πετροβολεί συνεχώς την κυβέρνηση και να φτάνουμε από το ένα Μνημόνιο στο άλλο. Έτσι λέμε ξεκάθαρα, ότι είτε είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Έτσι ώστε να εξαντληθεί επιτέλους μια τετραετία». Και συνέχισε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε όσο πιο γρήγορα αυτά που έχουμε συμφωνήσει, πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα αυτά που είναι επώδυνα για την ελληνική κοινωνία, όπως για παράδειγμα τη φορολογία των Ελλήνων αγροτών. Το ζήτημα της Ελλάδας, δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά πολιτικό».
Στη συνέχεια των δηλώσεων του, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον δεδομένο», όπως και ότι «δεν πρέπει να είναι πλέον το συμπλήρωμα, είτε της Αριστεράς είτε της Δεξιάς κυβέρνηση». Όσο για τη συνεργασία που προηγήθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,σχολίασε ότι δεν ήταν μια εύκολη συνεργασία και πρόσθεσε: «Μας χωρίζει μια άβυσσος πολιτικών. Πολιτικές τύπου Μπαλτάκου, μας πλήγωσαν πολύ ως παράταξη. Αλλά το ΠΑΣΟΚ παρότι έπεσε, ήταν παρών στη σωτηρία της χώρας».

Στόχος η τρίτη θέση

Λιτή και περιεκτική η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Ψύρρα, ο οποίος είπε πως απώτερος στόχος είναι η τρίτη θέση στην κατάταξη των κομμάτων. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είναι ουσιαστικά η μαγιά, το πρώτο βήμα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Είναι το πρώτο βήμα. Μετά τις εκλογές, όταν όλα θα ευωδοθούν και όπως ελπίζω θα είμαστε το τρίτο κόμμα για να μη δώσουμε τη δυνατότητα στο Μιχαλολιάκο να είναι η τρίτη επιλογή, θα είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια με άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, έχοντας απώτερο στόχο και τη σταθερότητα και την  ισορροπία του πολιτικού μας συστήματος».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr