ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ένα δέντρο αλλιώτικο από τα άλλα

0

dentro 1 Τα συνηθισμένα του κάμπου, δηλαδή φυτεύεις το σπόρο, τον ποτίζεις και φυτρώνει δέντρο ξεχάστε τα! Στα Τρίκαλα, έκανε την εμφάνιση του ένα δέντρο διαφορετικό από τα άλλα, που ούτε σπόρο είχε ούτε χώμα, ούτε κοπριά. Πρόκειται για ένα δέντρο μεταλλικό, το οποίο στις άκρες των κλαδιών του έχει φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το δέντρο «στήθηκε» στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Τρικκαίων για την Εβδομάδα Κινητικότητας, ενώ το σημαντικό είναι πως έχει κατασκευαστεί από Τρικαλινό και δη από τον κ. Θανάση Ντιντή. Στόχος, να καταστεί σαφές ότι μπορούν να υπάρξουν καινοτόμες λύσεις για τους Τρικαλινούς και όχι μόνο.

Διπλός στόχος

Το φωτοβολταϊκό δέντρο, ως αναμενόταν, έχει προκαλέσει το ενδιαφέροdentroν των πολιτών που κυρίως ξαφνιάζονται από την κατασκευή και φυσικά αναρωτιούνται και τι ακριβώς είναι και που αποσκοπεί τόσο η κατασκευή, όσο και η τοποθέτηση του στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια κατασκευή  με διπλό στόχο:
Ο ένας, η παραγόμενη ενέργεια να μεταφέρεται στα «κλαδιά» και μέσω των φωτιστικών τύπου pot, να δίνεται φως μέσω των λαμπτήρων τύπου «led» που φέρει το δέντρο.
Ο δεύτερος, η χρήσης της ενέργειας αυτής για τη φόρτιση κινητών και ηλεκτρικών αμαξιδίων που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρία!
Και οι δύο αυτές εφαρμογές προσαρμόζονται σε παγκάκια που βρίσκονται σε προστατευμένο δάπεδο κάτω από το δέντρο και ταυτοχρόνως δίνουν την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ξεκουραστεί.
Τρίτη δυνατότητα, είναι η μία οθόνη αφής, τοποθετημένη στον κάτω μέρος του «κορμού» του δέντρου. Αυτή η οθόνη επιτρέπει τη χρήση ειδικού λογισμικού διαχείρισης και λειτουργίας της κατασκευής, με επιπλέον δυνατότητες ενσωματωμένων ηλεκτρονικών εφαρμογών. Μέσω της οθόνης αφής, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να βρουν σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα κλήσης μέσω διαδικτύου του Skype ή ακόμη και να φωτογραφηθούν στο δέντρο.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr