ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πως κυκλοφορούν οι Τρικαλινοί;

0

evdomada-KinitikotitasΔιαφορετική, αν μη τι άλλο, αναμένεται η αυριανή Τετάρτη στα Τρίκαλα, καθώς ξεκινούν οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Για το πρωί της Τετάρτης 16ης Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί οι μαθητές να βγουν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού για να ζητήσουν τη γνώμη των πολιτών, μέσω ερωτηματολογίων, τη γνώμη των συμπολιτών για θέματα της κυκλοφορίας και της κινητικότητας στην πόλη των Τρικάλων. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα παραδώσουν συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν επεξεργασμένα την Τρίτη 22/9/2015, από τις 10.00 έως τις 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων.

Οι φετινές εκδηλώσεις, όμως, διακρίνονται από πολλές πρωτοτυπίες:

– Στην Ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/9/2015 και ώρα 19.00, θα γίνει και κλήρωση ποδηλάτων
– Δημιουργείται Σημείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Παροχής Πληροφοριών, φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων και ηλεκτρονικών συσκευών, στο κέντρο της πόλης
– Πραγματοποιείται «Eβδομάδα ασφαλούς οδήγησης» από το Ινστιτούτο  Ασφαλούς Οδήγησης Παναγιώτη Μυλωνά, για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου και συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας
– Παρέχονται δωρεάν δρομολόγια του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ για τους πολίτες την Τρίτη 22/09/20105 «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».
– Παρέχονται δωρεάν δρομολόγια του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ για τους πολίτες   με το τρενάκι, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων και τερματισμό το Πανηγύρι από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015, τις ώρες 10:00 – 14:00.
– Γίνεται διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από την συμβολή αυτών με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη ( γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ), την Τρίτη 22/9/2015 από ώρα 7.00π.μ. έως 22.00.
– Διεξάγεται αγώνας χόκεϊ επί ασφάλτου, και ενημέρωση για το ποδήλατο από τον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΚΡΟΝΟΣ» Τρικάλων, την Τρίτη 22/9/2015 και ώρα 17.00 και 18.00 αντίστοιχα  στην οδό  Βασ. Όλγας  (Έμπροσθεν Ξενοδοχείου «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ»).
– Πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις:
α) Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρωμάτων («μάτια γάτας»), σε  δρόμους με διάβαση πεζών  μπροστά από  σχολεία,
β) Βάψιμο θέσεων ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης, στις 18/9/2015 και από ώρα 09.00π.μ. έως 14.00.
– Διεξάγεται Αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδια, από την Ομάδα « ΑΣΤΕΡΑΣ»  Τρικάλων , το Σάββατο 19/9/2015 και ώρα 11.30 π.μ. , στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού Τρικάλων.
Κι όλα αυτά, με την επίβλεψη και συμπαράσταση  της γενικής γραμματέως  του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστίνας Μπαριτάκη, καθώς και στελεχών του υπουργείου.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr