ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Βήμα μπροστά με το ΚΚΕ»

0

kke 1Με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ & υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος Θοδωρή Χιόνη, να ασκεί δριμύα κριτική κατά των κομμάτων που στήριξαν το Μνημόνιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στα Τρίκαλα.

 

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, παρουσία στελεχών και φίλων του κόμματος, που έδωσαν το παρόν, ενώ λίγο πριν την ομιλία του κ. Χιώνη, έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές τkkeης Κυριακής.

 
Το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Χιώνης, μίλησε για μια ευκαιρία των νέων στις 20 του Σεπτέμβρη, να κάνουν ένα βήμα μπροστά, στηρίζοντας το κόμμα με την ψήφο του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «όλα τα κόμματα που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση και του «νέου» και του «παλιού» κατεστημένου, έχουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα το 3ο χειρότερο μνημόνιο». «Αυτό που  ψήφισαν  παρεούλα όλοι μαζί ο Συριζα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ», είπε και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών το θέμα δεν είναι ποιος και πως θα εφαρμόσει τα μνημόνια αλλά πως θα τα αντιπαλέψουμε, θα εμποδίσουμε, θα καθυστερήσουμε  κι αυτό απαιτεί δυνατό ΚΚΕ για να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση στον άγριο χειμώνα που έρχεται. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, ώστε το πλούτο που παράγεται να τον έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, δηλαδή το κεφάλαιο και η ΕΕ. Κυβέρνηση θα προκύψει. Το ζήτημα άρα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη».

 
Ο κ. Χιώνης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στους «φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα» και συνέχισε λέγοντας: «`Η μήπως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και σία, που δήλωναν το ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε  το μνημόνιο; Που δεν είχαν ούτε τα κοτσια να παραιτηθούν και έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ νο 2 αφού προκηρύχτηκαν οι εκλογές και  είδαν  ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ νο 1;»

 
Στη συνέχεια της ομιλίας του, επισήμανε την ανάγκη «να δυναμώσει  η λαϊκή αντίσταση και πάλη στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρkke2ετούν το σάπιο σύστημα» και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές κι εγγύηση για αυτό είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη που έχει αποδείξει ότι αποτελεί σταθερό στήριγμα στη πάλη του λαού, ενάντια φτώχεια, την ανεργία την υποβαθμισμένη ζωή.

 
Σταθερά υπερασπίζεται το δίκιο των καταπιεσμένων, γιατί έχει γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία και παλεύει για το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό.  Γιατί παλεύει ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και σε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν η ΕΕ και οι εγχώριες κυβερνήσεις για να ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίοτυς αγροτες  ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων  μεγάλων .

 
Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά περπατήσουμε στο δρόμο της ανατροπής τόσο πιο κοντά θα φέρουμε τη λαϊκή νίκη. Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά παλεύουμε για την εργατική λαϊκή εξουσία τόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνονται οι καθημερινοί αγώνες. Είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεμπερδεύουμε με ότι βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr