ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η κρίση καλά κρατεί

0

ftoxeia

 

Ευρύ και ουσιαστικό, με απτά αποτελέσματα, χαρακτηρίζει το δίχτυ προστασίας που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Τρικκαίων για συμπολίτες με οικονομικά προβλήματα, σε δελτίο Τύπου, στο οποίο επισημαίνεται η δραστηριότητα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Στο δελτίο, γίνεται λόγος για πλήθος υπηρεσιών το πλαίσιο της λειτουργίας τους, που έχουν δράσει υποστηρικτικά τους τελευταίους 11 μήνες, το διάστημα, δηλαδή, λειτουργίας της Δομής, με τη συνεργασία της αμκε «Συνειρμός».
Φυσικά, ολα αυτά γίνονται με τη συνεισφορά ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και κρατικών φορέων.

 

llogo

Η προσφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» αξίας 40 ευρώ, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, 324 δημότες. Παράλληλα όμως, εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» μικρότερης αξίας193 δημότες και συνεπώς διατέθηκε ποσό άνω των 15.000 ευρώ για την αξία των προϊόντων.
Σε ότι αφορά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, τον Ιούλιο εξυπηρετήθηκαν 110 δημότες και τον Αύγουστο 107 δημότες. Ευαισθησία υπήρξε και στο Κοινωνικό Εστιατόριο, όπου εξυπηρετήθηκαν τον Ιούλιο 217 δημότες και επιπλέον 218 τον Αύγουστο. Συνολικά, διατέθηκαν από το Κοινωνικό Εστιατόριο, 8.789 μερίδες φαγητού.
Ανάμεσα στις δομές και το Κοινωνικό φαρμακείο που τον Ιούλιο παρέιχε φάρμακα συνολικής αξίας 4.696 ευρώ σε 126 δημότες και τον Αύγουστο παρείχε φάρμακα αξίας 2.388 ευρώ σε 73 δημότες.
domes
Μεγάλη η ζήτηση και η προσφορά

Από τα προαναφερθέντα στοιχεία, προκύπτει πάντως ότι και στα Τρίκαλα, όπου γενικά η ζωή είναι πιο εύκολη σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχουν πολίτες που καθημερινά έχουν ανάγκη τροφίμων, φαρμάκων αλλά και φροντίδας. Και φυσικά, παραμένει ζητούμενο, το πως θα δοθούν οριστικές λύσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης. ftoxeia

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr