ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει ελλείψεις

0

παμε

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε σήμερα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα. Η ανακοίνωση ξεκινά με κάλεσμα προς τον εκπαιδευτικό κόσμο, και όχι μόνο, για κοινούς αγώνες για την παιδεία, αλλά και επισημάνσεις για τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη αναπληρωτών, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, αλλά και για τα μεγάλα τμήματα σε ορισμένα σχολεία. Δεν παραλείπεται βέβαια κριτική, στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, επισημαίνει ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει :
–    Με καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών και στις αποσπάσεις, με μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί.
–    Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ελλείψεις για τη λειτουργία των σχολείων. Οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί, με βάση τις δηλώσεις της Υπουργού, αφορούν συνολικά 14 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (12 χιλιάδες από ΕΣΠΑ και 2 χιλιάδες από τον τακτικό προϋπολογισμό) τη στιγμή που τα κενά είναι τουλάχιστον 20 χιλιάδες όπως κουτσουρεμένα τα υπολογίζει το Υπουργείο Παιδείας.
–   Με τη διάταξη για 30άρια τμήματα να συνεχίζεται και να οδηγεί άλλη μια φορά στην σαρδελοποίηση των μαθητών».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, αλλά και σε μια σειρά ακόμη προβλήματα, με την επισήμανση ότι «η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», αλλά και με την προτροπή «απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κάθε σχολείο, κάθε σύλλογος εκπαιδευτικών, κάθε σύλλογος γονέων, κάθε σωματείο, να γίνει κάστρο αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια».

Αιτήματα

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, τα οποία έχουν ως εξής:
–  Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
–  Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
–  Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά αναλώσιμα κ.α.
–  Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
–  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
–  Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr