ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο Αιγάλεω – Χαιρετισμός Δημήτρη Μπίρμπα

0
από left.gr

Φωτό από left.gr

Δεν μπορούμε να ξέρουμε στο κατά πόσο, το Αιγάλεω συμβάλει στο να «ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν κυβερνήσεις» στις μέρες μας, όπως εμμέσως πλην σαφώς είχε αφήσει να εννοηθεί το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE2, στο ντοκιμαντέρ του με θέμα: «Αιγάλεω, το πολιτικό εργαστήρι του ΣΥΡΙΖΑ» (διαβάστε:Το Γαλλικό FRANCE2 κάνει αφιέρωμα στην δημοτική αρχή Μπίρμπα – Ένα επιτυχημένο «πολιτικό εργαστήρι» ο τίτλος του ), πάντως γεγονός παραμένει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την πόλη μας για την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση στην Αττική (Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου), ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη αλλά και τους τόνους στην προεκλογική εκστρατεία συνολικά.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε ο Δήμαρχος της πόλης Δημ. Μπίρμπας, ο οποίος αναφερόμενος στην μεγάλη δημοκρατική παράδοση του Αιγάλεω, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί ν’ αφήσει να μας κυβερνήσουν αυτοί που ακόμα και σήμερα επαίρονται ότι υπήρξαν κένταυροι και ρέιντζερς (βίαιες ομάδες κρούσης), επαίρονται ότι ήταν σε εκείνες τις ομάδες της δεξιάς, που αυτοδιαλύθηκαν μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα, αυτό εκφράζουν», για να συμπληρώσει σ’ αυτό το σημείο ότι «όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που την ίδια περίοδο έδιναν μάχες (κάποια άλλα πρόσωπα) για δωρεάν δημοκρατική δημόσια παιδεία. Κάποια άλλα πρόσωπα που έδωσαν μάχες για να δημιουργηθεί ένα κίνημα ενάντια στην νέο-φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, ενάντια στον πόλεμο, στον ρατσισμό, στην φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτοί σήμερα κυβερνάνε την χώρα, αυτοί θα την κυβερνήσουν και αύριο. ΄Ολοι μαζί για την νίκη στις 20 Σεπτέμβρη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Δεν μπορεί ν’ αφήσει (το Αιγάλεω) να μας κυβερνήσουν αυτοί που ακόμα και σήμερα επαίρονται ότι υπήρξαν κένταυροι και ρέιντζερς, που επαίρονται ότι ήταν σε εκείνες τις ομάδες της δεξιάς, που αυτοδιαλύθηκαν μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα», τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημ. Μπίρμπας κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του

Επίσης ο κ. Μπίρμπας τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη η εκλογική μάχη που θα δοθεί θα είναι μεταξύ δύο κόσμων. Ο ένας θα είναι ο «κόσμος της διαπλοκής, του χθες, του πελατειακού κράτους που μας κατέστρεψε, που μας οδήγησε σ’ αυτή την κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να συνεχίσει ότι από την άλλη πλευρά θα βρίσκεται «ο κόσμος του σήμερα και του αύριο. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αληθινής δημοκρατίας, ο κόσμος που παλεύει, που ξέρει να αντιστέκεται ακόμα και όταν τον ρίχνουν κάτω, που ξέρει να σηκώνεται και να νικά».

Στην συνέχεια και με την φράση: «Δε λυγίσαμε στα δύσκολα. Δε κατάφεραν να μας λυγίσουν. Και δε θα μας λυγίσουν κάνοντας πράξη το σχέδιό τους για μια σύντομη αριστερή παρένθεση στο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που μας κυβερνάει 40 χρόνια τώρα», ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την ομιλία του στον Εσταυρωμένο (σταθμός Μετρό), προσθέτοντας ότι «δεν θα αφήσουμε το παλαιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός να επιστρέψει από το παράθυρο».

Σημείωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από μια δύσκολη μάχη όπου δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές και τους «ακραίους κύκλους», αλλά και «ένα καλά μελετημένο σχέδιο που είχαν καταστρώσει και δυνάμεις εντός της χώρας. Αυτοί που πέντε χρόνια υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους». «Από τη ΝΔ έως τον κάθε λογής κήρυκα της άνευ όρου υποταγής. Από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που έστελναν τα τοξικά μηνύματα του φόβου έως το σύμπλεγμα των συμφερόντων που είχε σκοπό να ξεμπερδέψει με την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν είχε κόστος να πέσει η χώρα στα βράχια», όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα βγαίνει μέσα από μια δύσκολη μάχη όπου δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές και τους «ακραίους κύκλους», αλλά και «ένα καλά μελετημένο σχέδιο που είχαν καταστρώσει και δυνάμεις εντός της χώρας. Αυτοί που πέντε χρόνια υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους», από την ΝΔ, τα ΜΜΕ και ένα γενικότερο σύμπλεγμα συμφερόντων (φωτό από left.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα βγαίνει μέσα από μια δύσκολη μάχη όπου δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές και τους «ακραίους κύκλους», αλλά και «ένα καλά μελετημένο σχέδιο που είχαν καταστρώσει και δυνάμεις εντός της χώρας. Αυτοί που πέντε χρόνια υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους». Από την ΝΔ και τα ΜΜΕ μέχρι και ένα γενικότερο σύμπλεγμα συμφερόντων (Φωτό από left.gr)

«Εμείς παλέψαμε και ματώσαμε απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και το νικήσαμε» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός αναφέροντας: «Εμείς είμαστε αυτοί που πήραμε τη μεγάλη πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και θυμηθείτε ότι είχαμε όλο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο απέναντί μας. Και τους νικήσαμε. Μόνοι μας και όλοι τους και θα τους νικήσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τον ελληνικό λαό». «Θέλουν να μας πείσουν ότι ο αγώνας ήταν μάταιος. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νικήθηκε γιατί θέλουν να συνεχίσετε και να συνεχίσουμε να περπατάμε με το κεφάλι σκυφτό» είπε στην συνέχεια και πρόσθεσε ότι «Θέλουν να αποδεχθείτε και να αποδεχθούμε το μέγα ψέμα. Ότι δεν αλλάζει τίποτα. Ότι οι κήρυκες της λιτότητας είχαν δίκιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τους αποχωρήσαντες από το κόμμα τονίζοντας ότι «κάποιοι σύντροφοι της μάχης διάλεξαν τον δρόμο της φυγής» για να συμπληρώσει: «Όμως αυτός ο αγώνας ταρακούνησε όλη την Ευρώπη. Η ελληνική σημαία έγινε σημαία πάλης σε όλους τους δρόμους της Ευρώπης».

Μιλώντας για τη συμφωνία ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει δύσκολες πτυχές, αλλά δίνει κάποιες διεξόδους, καθώς: «Εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία, γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας απομείωσής του, που τώρα πια δε συζητείται το αν θα γίνει αλλά το σε τι βάθος θα γίνει. Γιατί, επίσης, τελειώνει με την πιθανότητα του Grexit, που άφηνε τη χώρα έκθετη στους κερδοσκόπους. Γιατί εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως με τα μικρά αποκεντρωμένα έργα. Γιατί αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο. Γιατί ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός», για να συμπληρώσει: «Η συμφωνία αντανακλά τον συσχετισμό των δυνάμεων την συγκεκριμένη στιγμή που υπογράφηκε, και όχι την υποταγή μας. Παρά τις δύσκολες πλευρές της, αυτή η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα».

 Μιλώντας για τη συμφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει δύσκολες πτυχές, αλλά δίνει κάποιες διεξόδους, όπως την σταθερότητα της οικονομίας για τρία χρόνια, φέρνει το ζήτημα της αναγκαίας απομείωσής του χρέους, τελειώνει η πιθανότητα του Grexit, εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, βάζει ένα τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο, ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό άσχημο εργασιακό καθεστώς, για να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και για να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός (Φωτό από left.gr)


Μιλώντας για τη συμφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει δύσκολες πτυχές, αλλά δίνει κάποιες διεξόδους, όπως την σταθερότητα της οικονομίας για τρία χρόνια, φέρνει το ζήτημα της αναγκαίας απομείωσής του χρέους, τελειώνει η πιθανότητα του Grexit, εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, βάζει ένα τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο, ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό άσχημο εργασιακό καθεστώς, για να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και για να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός (Φωτό από left.gr)

Στην συνέχεια δήλωσε υπερήφανος για «τη μάχη που δώσαμε, για τις άγρυπνες νύχτες, για τους διαξιφισμούς και τις συγκρούσεις, για το δημοψήφισμα και το “όχι” μας, για το βάρος της ευθύνης, για το συμβιβασμό που δεχθήκαμε για να αποφύγουμε την καταστροφή». «Γιατί εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι» είπε ο κ. Τσίπρας στρέφοντας ξανά βέλη του προς την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώνοντας ότι «Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο. Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει. Τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε, πήγε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από ποιόν; Από τον κ. Παπασταύρου. Της γνωστής λίστας (Λαγκάρντ). Γιατί προφανώς η ΝΔ χρωστάει σε αυτές τις λίστες, που η δικαιοσύνη τώρα, με την δική μας κυβέρνηση, αφέθηκε επιτέλους ανεμπόδιστη να τις διερευνήσει».

Στρέφοντας στην συνέχεια συνολικά τα βέλη του προς τη Ν.Δ, ανέφερε ότι «επιστρατεύει γύρω του (ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης) το πιο παλιό από το παλιό. Πολιτευτές καταδικασμένους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ. Ανθρώπους που ισχυρίστηκαν κυνικά πως “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”. Στελέχη που κούνησαν το δάχτυλο στον κόσμο καλώντας όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι έχουν «επιστρατεύσει» στελέχη καταδικασμένα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ, ανθρώπους που ισχυρίζονται κυνικά ότι “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, οι οποίοι προέτρεπαν όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι έχουν «επιστρατεύσει» στελέχη καταδικασμένα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ, ανθρώπους που ισχυρίζονται κυνικά ότι “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, οι οποίοι προέτρεπαν όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του

Απαντώντας επίσης στις πολιτικές κινήσεις της ΝΔ για συνεννόηση και συναίνεση ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνη, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε», για να συμπληρώσει: «Βρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός. Να μη δώσει ο λαός την ισχυρή εντολή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται η χώρα».

Το video της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω πατήστε εδώ

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr