ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δήμος Σοφάδων: Νεό Γραφείο Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στους Σοφάδες

0

οαεδ ;Τέλος, στην ταλαιπωρία των δημοτών του Δήμου Σοφάδων, που μετακινούνται αναγκαστικά στην Καρδίτσα για να εξυπηρετηθούν σε θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ, βάζει η λειτουργία  Γραφείου Ανταποκριτή του Οργανισμού, στο Δήμο Σοφάδων.

Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, για τη σύσταση και λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή στα διοικητικά όρια του δήμου, αυτό πλέον αλλάζει.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, ο «Ανταποκριτής» θα έχει υποχρέωση να ενεργεί:

– Εγγραφές Ανέργων

– Ανανέωση Δελτίων Ανεργίας

– Έκδοση Βεβαιώσεων Ανεργίας

– Αίτηση Επιδότησης Τακτικής Ανεργίας

– Καταχώρηση πληρωμής Επιδόματος Τακτικής Ανεργίας

– Παροχές εκτός Επιδότησης

– Ενστάσεις – Αιτήσεις Θεραπείας

– Ελέγχους σε Προγράμματα Απασχόλησης

Από την Προγραμματική Σύμβαση θα προκύψουν οφέλη για τους δημότες των Σοφάδων οι οποίοι δεν θα υποβάλλονται στον κόπο και τη δαπάνη να πηγαίνουν για εξυπηρέτηση στην πλησιέστερη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Το γραφείο του Ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ θα λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών στο χώρο του  Δημαρχείου και χρέη Ανταποκριτή αναλαμβάνει η Δημοτική Υπάλληλος κ. Ντίνα Δημουλά. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2443353273

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αναφέρει:

«Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας ήταν και παραμένει ο πολίτης. Ετσι, και στο επίκεντρο των επιλογών και των επιδιώξεων το Δήμου  μας, είναι ο δημότης μας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε καθημερινά και ιδιαίτερα οι άνεργοι οι οποίοι έχουν υποστεί δυσβάσταχτες επιπτώσεις, να υπάρχει  ειδική μέριμνα ώστε να αποφεύγονται άσκοπες και επιβαρυντικές μετακινήσεις.

Το Γραφείο Ανταποκριτή του Ο.Α.Ε.Δ., θα προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στους κατοίκους και μια πλειάδα πρόσθετων παροχών θα γίνονται χωρίς την επιβεβλημένη  φυσική  παρουσία των Δημοτών μας στον Ο.Α.Ε.Δ της Καρδίτσας, δαπανώντας έτσι χρόνο και χρήμα.»

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr