ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Έκλεισε» το ντιμπέιτ όλων των αρχηγών για την ερχόμενη Τετάρτη

0

Οριστικοποιήθηκε η ημέρα διεξαγωγής του τηλεοπτικού ντιμπέιτ όλων των αρχηγών των κομμάτων, για την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ.

Η άτυπη Διακομματική επιτροπή, που συνεδρίασε στη Βουλή, κατέληξε σήμερα σε αυτήν την απόφαση. Για να γίνει αυτό, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος χρειάστηκε να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, αφού την ερχόμενη Τετάρτη είχε προγραμματίσει την επίσκεψη και ομιλία του στη ΔΕΘ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της άτυπης Διακομματικής, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε για την παραχώρηση αυτή του Πάνου Καμμένου: «Εμείς τουλάχιστον σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες», ενώ ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι μετά την οριστική απόφαση της επιτροπής, η οποία θα ληφθεί αύριο, θα αποσταλεί η τελική εισήγηση στην επίσημη Διακομματική στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά τα «τεχνικά» της τηλεμαχίας, η Διακομματική καταλήγει στα εξής:

– Θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ.

– Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος).

– Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

– Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

– Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική.

– Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ θα οριστικοποιηθούν αύριο Σάββατο σε νέα συνεδρίαση της άτυπης Διακομματικής, στις 12 το μεσημέρι.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, εξέφρασε την ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας πιο ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των αρχηγών. «Τεχνικά ψάχνουμε αυτούς τους δρόμους και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε στην τεχνική μορφή του ντιμπέιτ. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει διάθεση από όλους» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Η Πηνελόπη Γαβρά, εκπρόσωπος της ΝΔ στην άτυπη Διακομματική και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του κόμματος, κατέθεσε την επιθυμία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και για τη διεξαγωγή διαλόγου –πέραν των ντιμπέιτ- με εκπροσώπους των κομμάτων πάνω σε ξεχωριστές θεματικές ενότητες:

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επειδή πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη πλήρως ενημερωμένοι, κάτι που δυστυχώς δεν το επιτρέπει η ασφυκτικά, δυστυχώς, σύντομη προεκλογική περίοδος, προτείνει, πέραν της διεξαγωγής των δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, και τη διεξαγωγή διαλόγου με εκπροσώπους των κομμάτων πάνω σε επτά θεματικές ενότητες: Οικονομία-Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική, Παιδεία-Νέα Γενιά, Ασφάλεια του Πολίτη, Αγρότες, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτισμός-Αθλητισμός» δήλωσε η κ. Γαβρά, προσερχόμενη στη Βουλή για τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έχει οριστεί για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

 

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr