ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τιμής ένεκεν… Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαίδης»

0

«Έφυγε» αιφνιδίως σκορπώντας την θλίψη όχι μονάχα στους οικείους του, αλλά και σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον ζήσουν από κοντά.

Ειλικρινής, αυθόρμητος, γεμάτος πάθος, καλός Δήμαρχος…

Ο Θωμάς Θωμαίδης έφυγε για το τελευταίο ταξίδι την περασμένη Τετάρτη. Η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλάκαι δεκάδες πολιτών, φορέων, αυτοδιοικητικών τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Όλοι είχαν και έχουν κάτι να θυμούνται από εκείνον…
Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι…
Έναν Δήμαρχο «ατακαδόρο», έτοιμο ν απαντήσει σε κάθε τι και… δίχως σκονάκι… Έναν Δήμαρχο καλό πάνω απ όλα που είχε την πόλη του και τους πολίτες της έγνοια του…

Ο Δήμος Κορινθίων, ως ελάχιστο φόρο τιμής, πέραν των άλλων, αποφάσισε να δώσει το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Ένα έργο ΔΙΚΟ ΤΟΥ.
Ένα έργο για το οποίο πάλεψε, ένα έργο το οποίο οραματίστηκε, ένα έργο για το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις ( ήταν βλέπετε η γενικότερη ανάπλαση του Φλοίσβου που άλλαξε τις συνήθειες των Κορινθίων και έκανε κάποιες από αυτές – το τουριστικό- παρελθόν), ένα έργο το οποίο δεν δίστασε να προσφέρει στο «άστεγο» τότε Πανεπιστήμιο της Κορίνθου το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα. 10 και πλέον χρόνια μετά, το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να φιλοξενείται «προσωρινά» στο Δημοτικό Θέατρο και ο Θωμάς Θωμαίδης να είναι εκείνος που τότε έλυσε το Γόρδιο Δεσμό και κατόρθωσε το ίδρυμα να μείνει στην πόλη μας.

Δικαιωματικά λοιπόν εφεξής το Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου θα φέρει το όνομα «Θωμάς Θωμαίδης», έτσι για να χαμογελά πλατιά και αληθινά , όπως συνήθιζε, από εκεί ψηλά ο αείμνηστος Δήμαρχος …


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κορινθίων ΘΩΜΑ ΘΩΜΑΪΔΗ και έχοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά του κατά την 8ετή θητεία του στο Δήμο Κορινθίων, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

1. Να εκφράσουν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Θωμά Θωμαΐδη.
2. Παρακολούθησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία.
4. Παραχώρησε δωρεάν οικογενειακό τάφο, για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο «Ζωοδόχος Πηγή»
5. Απέδωσε τιμές η Φιλαρμονική του Δήμου κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία.
6. Οι υπάλληλοι του Δήμου Κορινθίων αποχωρήσσαν πριν τη λήξη του ωραρίου, δηλ. την 14:00, προκειμένου να παρευρεθούν στην νεκρώσιμη ακολουθία.
7. Τέλος αποφάσισαν να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θ. ΘΩΜΑΪΔΗΣ», έργο που υλοποίησε ο ίδιος ο εκλιπών.

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr