ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Νέο κόμμα από Ζωή – Επικοινωνία με Μανώλη Γλέζο – Επιστολή Μίκη σε Λαφαζάνη

0

Στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα φαίνεται να προχωρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ. Συν., η Πρόεδρος της Βουλής περιμένει τη λήξη των καθηκόντων της, η οποία θα γίνει με τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διάλυση της Βουλής, ώστε να προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου σχήματος.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ωστόσο φαίνεται ότι θα διεκδικήσει την εκλογική συνεργασία με το νέο σχήμα του κ. Λαφαζάνη.

Επιστολή Ζωής στο Μανώλη Γλέζο

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος και αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο με ορίζοντα μια ενδεχόμενη πολιτική τους συμπόρευση. Ο τελευταίος βέβαια φαίνεται να βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε επιστολή που έστειλε χθες στο Μανώλη Γλέζο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» της για «τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται» ώστε «να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία, να μην εξαφανίσει τις αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις και τις νέες γενιές και να μην παραδοθεί η χώρα στους δανειστές και στην ολιγαρχία».

Ακόμα, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημερώνει το Μανώλη Γλέζο για το πρόγραμμα του κοινοβουλίου αυτές τις τελευταίες μέρες λειτουργίας του, καλώντας τον να παραστεί στις διαδικασίες.

«Θέλω επίσης να σε ενημερώσω ότι σήμερα (Τρίτη) στις 6 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και αύριο (Τετάρτη) θα συνεδριάσει με αντικείμενο το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα σε όλους και όλες τις βουλευτές-εκπροσώπους του να τοποθετηθούν για τα δύο αυτά μείζονα θέματα για τα οποία η παρούσα Βουλή πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες. Θα είναι τιμή μας η παρουσία σου» καταλήγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη σε Λαφαζάνη

Εν τω μεταξύ, επιστολή απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο αποκαλεί «παλιό σύντροφο και φίλο του», καλώντας τον να μη συμμετέχει στις εκλογές, καθώς θα γίνει «ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής» αλλά να συναντηθεί μαζί του «στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Αναφέρει ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να δυναμώσει το μνημονιακό μέτωπο και να γίνει και ο ίδιος μνημονιακή δύναμη.

Αναλυτικά, η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Παναγιώτη,

Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα.

Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε την καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη Βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. Τι έγινε τελικά;

Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής. Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. Με μια εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σας ψηφίσουν να έχουν την τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν-δε θέλουν θα ψηφίζουν Μνημόνια. Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας.

Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Μίκης Θεοδωράκης»

Γιώργος Διάκος

 

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr