ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Και τον Αύγουστο αλλιώς…

0

Της Τζένης Κωστοπούλου

Πού είσαι Γενάρη που ’δειχνες πως θα γινόταν Άλλος …αλλά εμείς ήμασταν εθελοστραβωμένοι… ! Για την ακρίβεια κοιτάζαμε μαγεμένοι το φεγγάρι του Γενάρη και δεν είδαμε το δάχτυλο που μας το έδειχνε. Το μεσαίο και ολόρθο.

Πράγματι έγινε άλλος… Και πριν καλά- καλά ξεβγεί ο Αύγουστος, ο έτερος φεγγαρόλουστος μήνας, πριν να τον χορτάσουνε τα μάτια μας, τον άρπαξε, θαρρείς, το λεωφορείο ο Νόθος…

Εξ τζημερώθηκε! Κατέληξε ένας GMO εκλοyes man, ένας Αλέξης Χούγιας που ανέλαβε με το αζημίωτο την υπεράσπιση του Μνημονίου… Κι οποιανού δεν του αρέσουν τα καινούρια χούγια του αυτοκράτορα,… φταίει που είναι «δικτάτορας» και «λάθος επιλογή» …Μέσα στις τόσες σωστές και δημοκρατικές άλλες.

Μαδιέται ο Μαδούρο. Μαδιέται κι η Δούρου. Ανεβάζουνε το “ Hair” στην Κουμουνδούρου. Τόση γουρουνότριχα ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, του οποίου τη Μνήμη θα επιτελέσουμε σε λίγες μέρες. Οι εκλογές θα επέχουν θέση ετήσιου Μνημόσυνου. Εξ ου και η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Κακώς το πήρε έτσι στραβά ο Λαφαζάνης. Είναι παγκάκιστο να μη σέβεται κανείς τα εκλιπόντα ψέματα που τον ανέδειξαν. Αν μη τι άλλο δηλαδή…

Ζήτησε πίσω την επιστολή του ο Κάστρο, για να τη στείλει στην ανακύκλωση ντενεκέδων. Αλλά είναι αδύνατη η ικανοποίηση του αιτήματος, γιατί την είχε κάνει σουπλά η Μέρκελ σε κάποιο από εκείνα τα πολλά υποσχόμενα γεύματα, με τα υπόγεια ρεύματα και τα υπέργεια νεύματα… Έχυσε πάνω τη μπύρα της – διότι πάντα χύνει μπύρα η Άνγκελα στα τραπέζια για γούρι – και την έκανε αγνώριστη. Όπως και τον παραλήπτη της.

Άλλαξε προσανατολισμό και η τούρκικη εταιρία Baykaralar Tekstil που μέχρι πριν από λίγο καιρό σκόπευε να κυκλοφορήσει τα τζιν παντελόνια Tsipras. Θα κυκλοφορήσει τελικά μονάχα στρινγκ με το ομώνυμο brand. «Το στρινγκ είναι το μνημονιακό παντελόνι. Γι’ αυτό κι εμείς επικαιροποιήσαμε την επιλογή μας. Έτσι κι αλλιώς από καιρό είχε φανεί ότι τα παντελόνια Tsipras θα ήταν εν τη γενέσει τους κατεβασμένα…», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας. Δεν αναμένεται ωστόσο να υπάρξει ζήτηση του αφαιρετικού εσώρουχου στην Ελλάδα, γιατί υπογράφτηκε το Μνημόνιο 3 και αποσοβήθηκε το ρηθέν υπό του Προφήτου Αδώνιδος ότι θα εκδοθούμε όλοι επαγγελματικά… Θα εκδοθούμε ερασιτεχνικά, οπότε περιττός ο εξοπλισμός. Και με το φουστανάκι που φοράμε, μια χαρά θα επιβιώνουμε.

Η Ελπίδα εξακολουθεί όμως να έρχεται… Όλα κι όλα! Εξακολουθεί να έρχεται. Έρχεται… Έρχεται… Έρχ…. Με συγχωρείτε κύριε Πανούση μου, μπορώ να αφήσω στα σκαλιά του υπουργείου σας, μία ελπίδα που μου ’ρχεται και τέσσερα κρουασάν που πήρα με την κάρτα αλληλεγγύης και τα ’ φαγα όλα μαζ…. Μπλλλλλουρχ…!

Μετά απ’ αυτό, πολύ δύσκολα θα ξαναφάει κανείς ελπίδα και κρουασάν. Φιδές Γιούνκερ, ανακυκλωμένο οργανικό παξιμάδι και δόξα τω Θεώ, να λέμε…

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr