ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δήμος Σοφάδων: Στη Ρεντίνα Ενταγμένο Έργο από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

0

iatreio2-129x96Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοπράτηση του έργου που θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα στο κτήριο του Περιφερειακό Ιατρείου Ρεντίνας και κατ’ επέκταση στην  άρτια και ομαλή λειτουργία του, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της σχετικής προέγκρισης δημοπράτησης.

Πρόκειται για το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου περιφερειακού ιατρείου Ρεντίνας», προϋπολογισμού 68.500 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Περιφερειακού Ιατρείου Ρεντίνας.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: γενικές εκσκαφές για τη διαμόρφωση των πρανών, εκσκαφές θεμελίων για την κατασκευή των τοίχων αντιστήριξης, επένδυση των τοιχίων από λιθοδομή ανώμαλου χωρικού τύπου, κατασκευή κλίμακας και τοιχίων από οπλισμένο σκυρόδεμα C16-20 και χάλυβα ποιότητας B500C, ολοκλήρωση της κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από αργολιθοδομή, διαμόρφωση επιπέδων και επιχωμάτωση αυτών με τα υγιή προϊόντα εκσκαφής, μέχρι τα επιθυμητά υψόμετρα διαμορφώνοντας και ενδιάμεσες κλίμακες επικοινωνίας, κατασκευή ράμπας κίνησης του ασθενοφόρου υποστηριζόμενη από τοιχία εκατέρωθεν (όπως φαίνεται στο αρχιτεκτονικό σχέδιο) με C16/20 και δομικό πλέγμα, επίστρωση ράμπας και σημεία εισόδων στο κτίριο με ακανόνιστες χονδρόπλακες, εργασίες κατασκευής κλίμακας οπλισμένου σκυροδέματος από το υπόγειο ως την τελική διαμορφωμένη στάθμη του περιβάλλοντος χώρου και επίστρωση αυτής με ορθογωνικές χονδρόπλακες, αποξήλωση-καθαίρεση τμήματος τοιχείου της περίφραξης της πλατείας και τοποθέτηση μεταλλικού κιγκλιδώματος και βαφή αυτού, κατασκευή στεγανού βόθρου στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου με C20/25 και σύνδεσή του με την απόληξη των εγκαταστάσεων του κτιρίου και εργασίες συμπλήρωσης των όψεων του κτιρίου με αργολιθοδομή για την διατήρηση της παραδοσιακής όψης του κτιρίου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή την τραγική περίοδο όπου η κοινωνία έχει υποστεί ζημιά και η πρόνοια του κράτους δοκιμάζεται, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει έμπρακτα πως όταν υπάρχει προγραμματισμός, σχέδιο, μεθοδικότητα και ένωση δυνάμεων, μπορούμε να παράγουμε έργο ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε εκτελέσει ή εκτελούμε μέσα από το ΕΣΠΑ 51 συνολικά έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ., δείχνοντας στην πράξη πως για εμάς η δημόσια υγεία αποτελεί ζωτικής σημασίας προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τις αναπλάσεις στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ρεντίνας, εκεί όπου με στοχευμένες παρεμβάσεις θα εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα στο κτήριο και την άρτια και ομαλή λειτουργία του Ιατρείου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 68.500 ευρώ το οποίο θα ρίξει χρήμα στην τοπική οικονομία και θα δώσει δουλειά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, κόντρα σε μία οικονομία και μία κοινωνία που συρρικνώνονται».

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr