ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: « Όλα ανοιχτά» για συναίνεση και πολιτικές συνεργασίες από την ΝΔ

0

Για «ανταπόκριση» της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που έκανε ένα «γενναίο άνοιγμα» προς αυτήν μίλησε χθες Παρασκευή (24/7), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99.5», ενώ για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε ότι του δίνεται «πίστωση χρόνου» από το κόμμα σε περίπτωση εκλογών το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή ζητάει συναινέσεις και αν ο πρωθυπουργός: «΄Εκανε ένα γενναίο άνοιγμα, έλεγε ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, εγκατέλειπε τις δηλώσεις περί πραξικοπήματος, τότε ναι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε σε μια τέτοια πρόταση να ανταποκριθεί. Προσωπικά ποτέ δεν λέω όχι σε μια ειλικρινή πρόταση για διάλογο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Σ’ αυτό δε το σημείο άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο της πολιτικής σύμπραξής της ΝΔ με δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού τόξου σε περίπτωση εκλογών, ακόμα και πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Για τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επισήμανε ότι έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, για να τονίσει στην συνέχεια ότι «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι θέμα ηγεσίας. Είναι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό. Πρέπει να προτάξει μια οργανωτική, αλλά και πολιτική αναγέννηση».

Επίσης αναφερόμενος στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος είπε ότι «ο νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί πριν την άνοιξη του 2016 για να οδηγήσει το κόμμα στο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούνιο του 2016. Εάν επέλθει ηρεμία και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες νωρίτερα κανείς δεν μας εμποδίζει να το κάνουμε».

Τέλος μιλώντας για τους ψηφοφόρους υπέρ του «Ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουν πολλά στοιχεία ομοιογένειας μεταξύ τους, σχετικά με την αντίληψη για το τι χρειάζεται σήμερα η χώρα.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr