ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δήμος Σοφάδων: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ος Αγώνας Δρόμου Δολόπια

0

dolopia6-201x150Ο 9ος Αγώνας Δρόμου Δολόπια έλαβε τόπο με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. Οι συμμετοχές στους τρεις αγώνες άγγιξαν τις 250 που περιλάμβανε η διοργάνωση – παιδικό, περιπατητές και δρομείς. Η εκκίνηση δόθηκε στον Κέδρο ενώ ο τερματισμός ήταν στα Λουτρά Σμοκόβου όπου και έγιναν οι απονομές στους νικητές.

Ο Δήμος Σοφάδων και ο Α.Π.Σ. Αμφικτύονες ήταν οι διοργανωτές αλλά και με την συμπαράσταση της ΔΟΠΑΠΣ και της Επιχείρησης των Λουτρών Σμοκόβου και την αμέριστη βοήθεια της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, του τμήματος του Ερυθρού Σταυρού και του Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας. Ταυτόχρονα, πολύτιμη ήταν η συνδρομή της Α.Δ Καρδίτσας και του Τμήματος Τροχαίας, στην απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

Αξίζει να τονισθεί πως οι συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στα Λουτρά Σμοκόβου με τον ήχο ζωντανής μουσικής και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου αφού όλοι έκαναν λόγω για μια άψογη διοργάνωση και ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος έκανε την απονομή στους άντρες και στις γυναίκες ο πρόεδρος των Λουτρών Σμοκόβου κ. Ανδρέας Δασκαλάς. Στο παιδικό την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Παναγιώτης Τουλιάς(αγόρια) και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος,  καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα τουρισμού κ. Βασίλης Γούζιος (κορίτσια).

Σε δήλωσή του με αφορμή των αγώνα, ο Δήμαρχος Σοφάδων σημειώνει πως:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να βρει νέους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, για τόνωση της τοπικής οικονομίας, με στρατηγική και όραμα.

Ένας από αυτούς τους τομείς ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών είναι ο αθλητικός τουρισμός που πρέπει να μπει σε προτεραιότητα υποδομών και δράσεων.

Ο αγώνας δρόμου Δολόπια, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλητικού τουρισμού για το Δήμο Σοφάδων.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε γενικά ως χώρα με το μεσογειακό κλίμα και ειδικότερα ως Δήμος Σοφάδων με τις αμέτρητες δυνατότητες λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής, (βουνό, πεδιάδα, ιαματικές πηγές και φυσικά η Λίμνη Σμοκόβου και η περιοχή της Ρεντίνας) αποτελούν ικανά στοιχεία που μπορούν υπό προϋποθέσεις να φέρουν δωδεκάμηνο τουρισμό με την ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων και πολλούς νέους επισκέπτες στην περιοχή.

Ο Δήμος Σοφάδων λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη έχει δημιουργήσει ένα πλάνο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού αποσκοπώντας αφενός στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής και αφετέρου στην ενίσχυση μιας εναλλακτικής στρατηγικής γύρω από τον τουρισμό του Δήμου Σοφάδων.»

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr