ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στους Βράχους…στα Μετέωρα

0

Γεια σας και χαρά σας

@ Οι πολίτικες εξελίξεις είναι αλήθεια πως έχουν επισκιάσει την τοπική επικαιρότητα έν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης. Το πολιτικό ενδιαφέρον έχει εκτιναχθεί στα ύψη και είναι λογικό κάποια πράγματα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής να έχουν μείνει πίσω.

@ Έντονη τοπική ειδησεογραφία δεν υπάρχει και μόνο λίγες εκδηλώσεις του Μετέωρα τέχνης που μας κρατούν συντροφιά τα καλοκαιρινά βράδια του Ιουλίου. Μέχρις εκεί.

@ Όλο το υπόλοιπα ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ραγδαίες πολίτικες εξελίξεις στην χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη και αφορούν τη συμφωνία.

@ Η Γαλλική εφημερίδα Liberation έγραψε προφητικά θα έλεγα προχθές στο πρωτοσέλιδό της: «Είχε ο Τσίπρας δυνατότητα επιλογής»; Ο Λορέν Ζοφρέν, με αναφορά ελληνική μυθολογία, αναρωτιέται: «Τι μούτρα θα κάνουν οι μικρές Κασσάνδρες και οι πωλητές κοπανιστού αέρα, εάν τελικά υπογραφεί η συμφωνία;»

@ Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτές τις τελευταίες μέρες, ο τύπος της δεξιάς είχε καταληφθεί από οξεία «γκρεξίτιδα» (grexite), γιατί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να στείλουν τον «Μυρμιδόνα» Τσίπρα πέρα από τον Αχέροντα και να μείνουν έτσι μεταξύ τους μέσα σε μια εγωιστική Ευρώπη. Και η αριστερά όμως βαυκαλιζόταν με αντίστοιχες ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας ότι η ρητορική της αντιπαλότητας θα ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε πρόβατο τον γερμανικό Μινώταυρο».

@ Παρακολούθησα και τη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της Βουλής που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και επιβεβαιώθηκε ότι πέντε μήνες τώρα ο Αλέξης Τσίπρας καταναλώθηκε μεταξύ προσωπικών εκτιμήσεων και πιεστικών θέσεων στο εσωτερικό του κόμματός του. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη βουλή, σκεπτικός και μάλλον προβληματισμένος από τις εξελίξεις.

@ Ήξερε ότι θα υπάρχουν κυβερνητικές απώλειες στην ψηφοφορία και τις περίμενε. Ήθελε την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει με τις συνιστώσες που υπάρχουν εντός του κόμματος κα οι οποίες θα σημάνουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις εφόσον πρώτα ολοκληρωθεί η υπόθεση της συμφωνίας.

@ Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός, θα βγει πιο δυνατός από την συγκεκριμένη κατάσταση όπως συμβαίνει άλλωστε τους τελευταίους μήνες. Ο Τσίπρας είναι ικανός και αρεστός στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Το γνωρίζει καλά αυτό! Εάν ήταν λίγο πιο εύστοχος σε ορισμένες επιλογές του, θα ήταν ακόμη περισσότερο.

@ Θεωρώ πως η χώρα έχει βρει πολιτικό ηγέτη που μπορεί να σηκώσει ανάστημα και να οδηγήσει τον λαό σε απάνεμα λιμάνια. Φτάνει να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

@ Τα μέτρα θα είναι σκληρά, αλλά μπορούν να μας βγάλουν από την δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα. Άλλη επιλογή, δεν έχουμε. Λυπάμαι. Παρ’ ότι έχω τις αμφιβολίες μου, θεωρώ πως η απόφαση του ελληνικού λαού για παραμονή στο ευρώ είναι σωστή και σοφή, απλά διότι πιστεύω πως δεν είμαστε έτοιμοι για «περιπέτειες».

@ Είμαστε άτολμοι, ανέτοιμοι. Παραγωγική χώρα δεν είμαστε, τα πόδια της οικονομίας μας είναι «γυάλινα», άρα ανέτοιμοι για οποιαδήποτε αποχώρηση από το ευρώ και την ευρωζώνη που τελικά όλα δείχνουν πως δεν θα γίνει. Με δανεικά πάντως δεν μπορούμε να αντέξουμε ούτε μια ημέρα! Εξού λοιπόν τα σκληρά μέτρα που χωρίς αυτά δεν υπάρχει αύριο για τη χώρα. Δυστυχώς.

@ Ωστόσο είμαι βέβαιος πως ο πρωθυπουργός, θα βγει δυνατός από τις «μάχες» που έχει να δώσει και σε όσες άλλες επακολουθήσουν, διότι ο λαός έχει αντιληφθεί με ποιον έχει να κάνει και θα του παρέχει στηρίξει. Όπως έκανε και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα και θα κάνει και στο μέλλον, εάν αυτό χρειαστεί.

@ Και να μην ξεχνά κανείς μας πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέτυχε να κάνει γνωστό το θέμα του χρέους της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο και να το αναγάγει σε πολιτικό ζήτημα. Δυο πολύ σημαντικά στοιχεία. Και φυσικά τον κ. Τσίπρα θα τον κρίνει κι αυτόν η ιστορία, όπως έγινε με τους προηγούμενους.

Καλή σας εβδομάδα…

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr