ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το Μανιφέστο της Αναξιοπιστίας

0

Της Τζένης Κωστοπούλου

Στο θερμοκήπιο με τα προβλέψιμα, μεταλλαγμένα, ψευδοϋγιή φυτά εδάφους –εδράνου, καλύτερα να είμαστε τα αναξιόπιστα ζιζάνια που φύτρωσαν όπου δεν τα σπείρανε. Με την κατηγορία του εκ προμελέτης παρασιτισμού και με άλλοθι την πλαστική, νοσηρή καρποφορία που προσποιούνται οι βραγιές τους, μας ψεκάζουν τώρα με νέα εμμονικά Roundup. Απομονώνουνε το νερό με τεχνοκρατικά φράγματα…, αργά ή γρήγορα, να ξεραθούμε.

Μπορεί να επιμολυνθήκαμε κι εμείς και να εκφυλιστήκαμε ενίοτε ρουφώντας ουσίες από τα ενοποιημένα κι εμποτισμένα χώματα με τα ιχνοστοιχεία -φούσκες, όμως διαθέτουμε ακόμα την ειδοποιό αγριάδα… Θυμίζουμε κάτι από την ανεξέλεγκτη βιοποικιλότητα. Αλλιώς δε θα τους ενοχλούσαμε.

Εκεί που είναι όλες Δεδηλωμένες, εμείς είμαστε οι αδήλωτες. Μονίμως ύποπτες και δυνητικά φορείς μεταδοτικών ασθενειών, παιδικών εξανθηματικών και ενήλικων αφροδισίων …κάτω από τη ζώνη του Βορρά. Ανεξέταστες κι ανεπαρκώς φακελωμένες από τους εις –λε Δόκτορες, Μένγκελε, Σόιμπλε… και ίσως κι άλλους. Target group των Mall της μαστροπείας που δεν ανέχεται να πολιτεύεται ξέμπαρκα το μεταβαλκανικό, διαφιλονικούμενο σαρκίο μας.

Άξιοι αφερέγγυοι, δε στεκόμαστε πια ευπειθώς, για να κατασταθούμε έγκυοι. Μετά από 5 χρόνια συνουσίας χρειάστηκε να μας ρίξουν το χάπι του βιασμού στα Δάνεια. Κακοί γονείς της ύπαρξης και κυρίως της περιουσίας μας, χάνουμε την επιμέλειά τους στα Δικαστήρια των Αγορών.

Στα τεχνητά περιβάλλοντα, κακέκτυποι εαυτοί, στους στρατούς της γραβάτας, αντιρρησίες τσαλάκας, στις δημοκρατίες του βάλτου, ταραγμένη θάλασσα επίμονων εκλογέων, στην παρέλαση του «ναι» που συντονίζεται και στρίβει το κεφάλι δεξιά, μπροστά από την εξέδρα, απείθαρχοι κρεμανταλάδες, αντιαισθητικό μπουλούκι που βαδίζει ασύνταχτα και χωρίς λογική καμιά φορά, πίσω από τη σημαία.

Μας δίνουνε να καθαρίσουμε με τη γλώσσα το «Όχι» που ξεράσαμε από πολύχρονη ναυτία πάνω στο μπουφέ με το κέτερινγκ κι αυτό τους δίνει τόση ικανοποίηση που ξεχνάνε ότι το σάλιο μας μένει πάνω στα καναπεδάκια τους. Εκεί να δεις μεταδοτικότητα…

Στις μηχανιστικές εργασίες, τεμπελόσκυλα αλλά στα αποκρυσταλλωμένα δεδομένα παγοθραύστες. Κοιμώμενοι με εφιάλτες στην άπνοια, ιλιγγιώδεις ανεμογεννήτριες στη θύελλα. Ευγενείς πότες της τάβλας εκεί που είναι κομ ιλ φο μόνο οι μυστικές μπουκάλες του φωριαμού. Τραγουδιάρηδες με κόκκινη μύτη και κεράσματα στις ταβέρνες, αντί για Καλιγούλες της αναγούλας στις τουριστικές περιοχές και στα γήπεδα.

Πινέζες στους πίνακες ανακοινώσεων των άλλων αλλά και αποσχισμένες πρόκες από τα προκατασκευασμένα κουφώματα. Κλόουν και κλάνοντες μπρος στη σοβαροφάνεια της οθόνης με τας καμελίας. Κλόουν και κλάνοντες μπρος στον ιμπρεσιονισμό της μαϊμούς. Κλόουν και κλάνοντες ακροατές μεγαλοστομιών χωρίς φωνητικές χορδές. Με κασσετοφωνάκι στο λάρυγγα.

Άξιοι αναξιόπιστοι, ανεξεταστέοι στις τελετές απόδοσης νεοφιλελεύθερης ιεροσύνης και φάκινγκ οφικίων.

Ηλιακοί φακοί στα σκοτεινά σαλόνια όπου συχνάζουν νέοι ετερόφωτοι γλόμποι κι απλώνουν την παλάμη, για να κλείσει το ηλεκτρικό κύκλωμα με τις δέουσες χειραψίες. Επικηρυγμένοι Ντάλτον από τους πουριτανούς της υγιούς, χειρουργικής, επιστημονικής διαφθοράς.

Φωνακλάδες αδερφοφάδες στην ανωνυμία, αλλά δότες και ευσπλαχνικοί από καρδιάς, άμα βρεθεί σε συνομιλία το μυαλό με τη μεσόγεια καρδιά.

Άξιοι αναξιόπιστοι της άλλης Ζωής, που είναι σκληρή, είναι ωραία, τα ’χει με όλους, αλλά και πολύ καλά με τον εαυτό της…

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr