ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Άκου δειλό ανθρωπάκι πριν να είναι αργά…

0

Του Σάκη Γρατσάνη

Άκου δειλό ανθρωπάκι πριν να είναι αργά…

Δε θα σου πω πόσο κρίσιμο είναι το δημοψήφισμα, ούτε τι πρέπει να ψηφίσεις. Δε θα σου αραδιάσω επιχειρήματα περί Ευρώπης και ευρώ, ούτε για μνημόνια και εξαθλίωση, εξάλλου λίγο πολύ τα έχεις ακούσει. Δε θα σε κατηγορήσω που φοβάσαι, εξάλλου όλη μέρα τα κανάλια ταΐζουν το φόβο σου.

Άκου δειλό ανθρωπάκι πριν να είναι αργά…

Όταν όλα αυτά θα έχουν περάσει και ο χρόνος θα τα έχει κάνει μια ανάμνηση μακρινή, το ΝΑΙ που είπες, αυτό που σε ανάγκασαν να πεις, αυτό το ΝΑΙ του εκβιασμού, αυτό το Ναι θα είναι βαρύ, θα σε σκεπάζει. Αυτό το ΝΑΙ που σήμερα θα πεις θα σε αλλάξει για πάντα.

Το ΝΑΙ που σήμερα θα πεις είναι σημάδι που θα το κουβαλάς για πάντα. Και όταν ο καιρός τα ξεθωριάσει όλα, σα βάρος στη συνείδηση σου θα το σέρνεις. Εσύ που κάποτε φοβήθηκες να πεις ΟΧΙ σε αυτούς που σε εκβιάσανε, σ’ αυτούς που σου υπόδειξαν τι θα πρεπε να κάνεις, σ’ αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το φόβο σου και σε ταπείνωσαν.

Άκου δειλό ανθρωπάκι πριν να είναι αργά…

Όταν περάσει ο καιρός και όλα αυτά είναι παρελθόν το ΝΑΙ που τώρα είπες θα το κουβαλάς για πάντα και αυτό θα σε στοιχειώνει. Το ΝΑΙ δεν έχει γυρισμό, για πάντα θα ντρέπεσαι που σκυψες το κεφάλι. Δεν έχει σημασία ανθρωπάκι αν το ΝΑΙ είναι σωστό ή λάθος. Σημασία έχει που σου το επέβαλαν και εσύ είπες ΝΑΙ γιατί φοβήθηκες.

Άκου δειλό ανθρωπάκι πριν να είναι αργά…

Σ’ αυτή τη ζωή σου τη μικρή τη μίζερη, σου δίνεται μια ευκαιρία να σηκώσεις κεφάλι μια φορά και να πεις ΌΧΙ και έπειτα να γυρίσεις στους φίλους σου, στους γονείς σου, στα παιδιά σου ή στα παιδιά που κάποτε θα κάνεις και να τους πεις ότι η αξιοπρέπεια είναι το υλικό που φτιάχνονται οι Άνθρωποι.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr