ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γ. Δραγασάκης: Απεριόριστη λιτότητα με «Ναι» – Δίκαιη κατανομή βαρών με «Όχι» και φως στο βάθος του τούνελ

0

«Με το «ναι» η ένταση και η διάρκεια της λιτότητας θα είναι απεριόριστη, ενώ με το «όχι» μπορούμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τη δίκαιη κατανομή των βαρών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάν. Δραγασάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε πριν λίγο (3/7) στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης θεωρεί αναπόφευκτα τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και το «ναι» και το «όχι» καθώς είναι μέτρα: «Που θα αποτελούν δυσάρεστη έκπληξη, για όλους όσους πίστεψαν είτε τα success story του κ. Σαμαρά είτε ότι το χρέος έγινε βιώσιμο μετά το PSI, ενώ τώρα, μετά και την έκθεση του ΔΝΤ, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι. Θα πρόσθετα ότι θα είναι μέτρα που και σε εμάς τους αριστερούς θα δημιουργήσουν διλήμματα, ιδίως σε όσους δεν έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας ή μένουν παγιδευμένοι σε σχήματα τα οποία διαμορφώθηκαν ερήμην της πραγματικότητας», όπως δήλωσε στην συνέντευξη.

Σε ερώτηση του σταθμού προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις περαιτέρω δυνατότητες για την οικονομία από ένα αποτέλεσμα στο οποίο θα επικρατήσει το «όχι», ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Με το «όχι» μας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσουμε κάποια μέτρα τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε, αλλά παράλληλα να υλοποιούμε ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θα μπορούν να δίνουν δυνατότητες στους αδύναμους, να αυξάνουν τις ικανότητές τους, να ανοίγουν προοπτικές, να απελευθερώνουν δυνατότητες», συμπληρώνοντας: «Με το «ναι» παγιδευόμαστε σε ένα υπόδειγμα κλειστό και παρωχημένο, που ξέρουμε τα όριά του από τώρα: είναι αυτό που υπήρχε και στο παρελθόν».

Επίσης στην σχετική ερώτηση για το επικείμενο δημοψήφισμα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι με το «ναι» θα έχουμε μια παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος για να συνεχίσει: «Ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν, εξάλλου βλέπουμε τις φιγούρες όλων όσων έχουν συνταχθεί με το «ναι». Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι με το «ναι» οι παθογένειες του παρελθόντος θα μείνουν άθικτες, ενώ το φθαρμένο προσωπικό θα μπει σε μια λογική ρεβανσισμού. Αντίθετα, με το «όχι» διατηρούμε στα χέρια μας τη δυνατότητα να ανασυγκροτήσουμε την πολιτική και οικονομική μας ζωή».

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατήγγειλε διάφορα «κέντρα και εντός και εκτός της χώρας που ελέγχουν κρίσιμους κρίκους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής», τα οποία όπως ανέφερε βρίσκονται εκτός δημοκρατικού πολιτικού ελέγχου για να συνεχίσει: «Αυτή είναι η χειρότερη κληρονομιά των κυβερνήσεων του παρελθόντος που επιδεινώθηκε με την επιβολή του καθεστώτος της τρόικας… δεν ζούμε σε μια κυρίαρχη δημοκρατία. Είμαστε σε ένα καθεστώς στα όρια, θα έλεγα, του προτεκτοράτου. Ζούμε σε μια χώρα με περιορισμένη και κατακερματισμένη κυριαρχία».

«Θέλουμε να ζούμε σε αυτό το καθεστώς ως αιώνιο καθεστώς; Ας ψηφίσουμε «ναι». Με το «όχι» μπορούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα ότι μέσα από δυσκολίες και προσπάθειες θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία μας στο πλαίσιο της ΕΕ και στην προοπτική μιας Ευρώπης που θα σέβεται τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ισοτιμία μεταξύ ανθρώπων, λαών και εθνοτήτων», τόνισε ο κ. Δραγασάκης για να κλείσει επισημαίνοντας: «Είναι φανερό ότι το δημοψήφισμα έχει λάβει έναν ευρύτερο πολιτικό συμβολικό χαρακτήρα όπου κρίνονται πολύ μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν στο μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr