ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Επαναλειτουργεί από το φθινόπωρο το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

0

Την επαναλειτουργία από το φθινόπωρο του εργοστασίου της Ορεστιάδας -στο οποίο θα απασχοληθούν 100 επιπλέον εργαζόμενοι-αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύθετική εξέλιξη την απόφαση αυτή και τόνισε ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται όσο ποτέ και επειγόντως, να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, πράγμα που, πέραν των άλλων, απαιτεί ισχυρή ρευστότητα και με ευνοϊκούς όρους προς την οικονομία».

Οι «Θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όμως, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αυτό που κάνουν είναι «να στραγγαλίζουν την οικονομία, αποστερώντας εκβιαστικά την ίδια και τις τράπεζες από κάθε ίχνος ρευστότητας. Η καταδίκη αυτών των πρακτικών με ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, είναι η μόνη στάση που μπορεί να επιτρέψει να διεκδικήσει η Ελλάδα επιλογές και δρόμους αποτελεσματικής χρηματοδότησηςτης οικονομίας για την παραγωγική στήριξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr