ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Παράταση δηλώσεων Ε9 έως τις 27 Ιουλίου

0

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως τις 27 Ιουλίου 2015 η υποβολή από τους υπόχρεους της δήλωσης ακινήτων κατατέθηκε σήμερα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και αναμένεται να ψηφιστεί μαζί του.

Στην τροπολογία συμπεριλαμβάνεται διάταξη που προσδιορίζει το χρονικό διάστημα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις υπόλοιπες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα(χωρίς τη δυνατότητα να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους).

Τέλος, ορίζεται προθεσμία τεσσάρων μηνών –αντί τριών που ίσχυε μέχρι τώρα- για την έκδοση αποφάσεων επί των ενδικοφανών προσφυγών από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (πρώην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης), η οποία διευκρινίζεται ότι ισχύει και για εκείνες τις ενδικοφανείς προσφυγές για τις οποίες δεν έληξε η ημερομηνία εξέτασης μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της τροπολογίας. Η παράταση γίνεται «ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και ορθολογική αντιμετώπισή τους, κατά το δυνατό προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες των υποθέσεων».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία που υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλανβάνη και τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση είναι εκπρόθεσμη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr