ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Πλούσιος» ο απολογισμός του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα

0

θέατρο μαραθώναΗ πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα, κα Ρίζου έκανε τον απολογισμό του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ για την περσινή χρονιά και το αποτέλεσμα ήταν αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό!

Διαβάστε τον απολογισμό του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα αναλυτικά:

«1. Λειτούργησαν τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους, από το Νοέμβριο έως τέλος Μαΐου, χωριστά για κάθε ηλικία (προσχολική -3 έως 4, από 5 έως 8 ετών και από 9 έως 13 ετών): 1 τμήμα στο Κάτω Σούλι, 2 τμήματα στον Τύμβο, 2 στο Μαραθώνα, 2 στο Γραμματικό και 5 στη Νέα Μάκρη. Απασχολήθηκαν περί τα 240 παιδιά σε κλίμα χαράς και δημιουργίας, όπου με παιχνίδια, ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και δραματοποιήσεις, άσκησαν την εκφραστική τους ικανότητα, τη φαντασία τους, ήλθαν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια, αποδέσμευσαν τα συναισθήματά τους, επικοινώνησαν. Αξιόλογοι και ικανοί εμψυχωτές οι: α) Μαρία Ζουράρη β) Γιάννης Καλάκος γ) Ιωάννα Πατσκόφσκα δ) Τζένη Σακοράφα.

2. Η Κεντρική Σκηνή των ενηλίκων με σκηνοθέτη το Νίκο Γκεσούλη δούλεψε την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που θα κάνει περιοδεία το καλοκαίρι στις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας καθώς και σε Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα: Κόρινθος, Δίστομο, Ζωγράφου, Ιεράπετρα, Καρδίτσα. Έκδοση προγράμματος.

3. Η Νεανική σκηνή απασχόλησε εφήβους και νέους με διδασκαλία θεάτρου και υποκριτικής και ανέβασε τη ρομαντική κωμωδία του Neil Simon οι «Οι Ηλίθιοι». Σκηνοθέτης η Πελαγία Αγγελίδου. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Μαραθώνα και στη Νέα Μάκρη.

4. Το Δεκέμβριο συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Το Δίκαιο του Δάσους».

5. Διοργάνωσε θεατρική εξόρμηση με μεγάλη απήχηση και παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» στο Παλλάς.

6. Το Μάρτιο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, με το έργο του Λόρκα «Γέρμα», όπου απέσπασε το βραβείο 1ου γυναικείου ρόλου (Ν. Κοντοθόδωρα), το βραβείο για τη μουσική σύνθεση (Γ. Ψειμάδας) και το βραβείο καλύτερης παράστασης. Η σκηνοθεσία ήταν του Ν. Γκεσούλη.

7. Στις αρχές Απριλίου συνδιοργάνωσε με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση στο πλαίσιο τριήμερου εκδηλώσεων με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο της κας Θεοδωρίδου με θέμα τον πρώτο Μαραθώνιο στην Ολυμπιάδα του 1896 και τον νικητή, του το Σπ. Λούη». Συμμετείχε ομάδα από την Κεντρική Σκηνή με δρώμενο.

8. Τον Απρίλιο ξεκίνησε τμήμα με αντικείμενο το Θέατρο Δρόμου με δάσκαλο το Νίκο Χατζημπαμπά, με προοπτική οι δράσεις να συνεχιστούν συστηματικά από το φθινόπωρο και να γίνουν το επόμενο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις σε γειτονιές, πλατείες, δρόμους, παραλίες. Στόχος επιπλέον είναι η συμμετοχή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου.

9. Διοργάνωσε για τις Απόκριες Πάρτυ στο ξενοδοχείο «Μάτι» με εξαιρετική επιτυχία και ποικίλες δράσεις.

10. Στήριξε την πρωτοβουλία των Νηπιαγωγείων Νέας Μάκρης, 1ου & 3ου , «Βιβλιοπεριπέτειες», με στόχο την ίδρυση Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

11. Είχε την πρωτοβουλία και έκανε διάβημα προς την Εφορία Αρχαιοτήτων και το ΚΑΣ προκειμένου να εξασφαλισθεί η άδεια να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας στις πανσελήνους του καλοκαιριού. Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση.

12. Συνδιοργάνωσε με τους «Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ομάδα Τέχνης-Μνημεία Δρώντα» διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εικόνες Ιστορικής Συνέχειας» που περιελάμβανε Θεατρική παράσταση «Η μάχη της Πελαγονίας, μια άγνωστη νίκη», καθώς και Ημερίδα με θέμα τα Μνημεία στο Μαραθώνα από τη Νεολιθική Εποχή έως τη Μεταβυζαντινή.

13. Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν σε ΑΜΕΑ θα συμμετάσχει τον Ιούλιο στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει», με δράσεις στο Μαραθώνα.

14. Θα συμμετάσχει στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ το Σεπτέμβριο.

Πιστοί στη θέση μας για τον πολιτισμό και συνεπείς στην προσπάθειά μας για διαρκή πολιτισμική παρουσία καθόλη τη διάρκεια του έτους ευελπιστούμε το Φθινόπωρο του 2015 να συνεχίσουμε τις παραπάνω επιτυχημένες δράσεις και να τις επεκτείνουμε. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε θεατρικό εργαστήρι, να διοργανώσουμε συνέδρια, ημερίδες και αφιερώματα θεατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, φεστιβάλ, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, μουσικό και εικαστικό εργαστήρι. Επιδίωξή μας είναι το Δημοτικό Θέατρο να «προηγείται» του κοινού και να μην δείχνει ξεπερασμένο από τα πράγματα.
Η στήριξή σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Για μας η Τέχνη κι ο Πολιτισμός είναι ανάγκη, τρόπος ζωής. Γιατί «η Τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» (Πικάσο).
Ευχαριστώ, τα μέλη του Δ. Σ. και όσους στήριξαν το όλο εγχείρημα.

Η Πρόεδρος
Χ. Αν. Ευαγγελίου-Ρίζου
»

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr