ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δημιουργία νέας ακροδεξιάς ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

0

Ακροδεξιές παρατάξεις από τη Γαλλία, την Ιταλία αλλά και την Ολλανδία προσανατολίζονται στη δημιουργία νέας  αντι-ευρωπαϊκής ομάδας – και όχι ευρωσκεπτικιστικής – εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα ονομάζεται «Ευρώπη των εθνών και της ελευθερίας» και βασική της ρητορεία θα είναι η εναντίωσή στη μεταναστευτική πολιτική και το ευρώ. Θα ενώνει δυνάμεις από το Γαλλικό Εθνικιστικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν, το Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV), το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO), τη Λέγκα του Βορρά της Ιταλίας και το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα Βλάαμς Μπελάνγκ. Οι εν λόγω παρατάξεις έχουν ακροδεξιό προσανατολισμό στα όρια της ξενοφοβίας.

Υπάρχει η φιλοδοξία πως δυνάμεις κι από άλλες χώρες, θα θέλουν να προσχωρήσουν στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα. «Ο σχηματισμός της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέτυχε! Σπουδαία νέα και ιστορική στιγμή» έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του ακροδεξιού ολλανδικού κόμματος Γκέερτ Γουίλντερς.

Βλέποντας τις πρωτοβουλίες των ακροδεξιών παρατάξεων να γιγαντώνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταλαβαίνουμε ίσως καλύτερα την «εμμονή» του Αλέξη Τσίπρα για μια βιώσιμη λύση στο θέμα της Ελλάδας και την προσπάθεια διαφύλαξης του δημοκρατικού ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Θέα Μανούρα

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr