ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας της ΕΡΤ

0

Η ΕΡΤ επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Ήδη από χθες αποκαταστάθηκε το σήμα της ΕΡΤ στην ταράτσα του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ έχει γίνει γνωστός ο σχεδιασμός για το άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης την πρώτη μέρα. Στις 6 το πρωί της Πέμπτης θα αλλάξει το τηλεοπτικό λογότυπο από το Ν της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, οι πρώτοι που θα το εγκαινιάσουν θα είναι το δίδυμο Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά, που παρουσίαζαν την αντίστοιχη εκπομπή στην ERTopen. Στις 8 ακολουθεί η εκπομπή της Μαριλένας Κατσίμη και του Γιάννη Δάρρα, που επιστρέφουν στην ΕΡΤ, ενώ στην εκπομπή από τις 10 ως τις 12 παραμένει ο Φάνης Παπαθανασίου, με συμπαρουσιάστρια πλέον τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Τα δελτία ειδήσεων στις 12 και τις 3 έχουν αναλάβει η Ντένια Σαρακίνη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ στο δελτίο των 6 που μετατρέπεται από ωριαίο σε μισάωρο παραμένει η Αντριάννα Παρασκευοπούλου. Αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο των 12 θα ακολουθήσει η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», ενώ από τις 4 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. είναι προγραμματισμένο πολιτιστικό μαγκαζίνο με τους Ανδρέα Ροδίτη και την Ελένη Χρονά.

Στις 8 η Μαρία Κονταξή και ο Παντελής Γκόνης παρουσιάζουν εκπομπή με διεθνείς ειδήσεις, ενώ στις 9 ξεκινά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.

Ειδικά για την Πέμπτη όμως, έχει προγραμματιστεί εκπομπή που θα διαρκέσει από τις 7 ως και την έναρξη του κεντρικού δελτίου στις 9 με τίτλο «η ΕΡΤ επιστρέφει» με καλεσμένους αλλά και ζωντανές συνδέσεις με τον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, όπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Πιθανότεροι παρουσιαστές είναι η Μαριλένα Κατσίμη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος.

Στις 10 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας», το οποίο αφορά όλο το ιστορικό του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο.

Γιώργος Διάκος

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr