ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το φεστιβάλ «Ευ Ζην» έρχεται στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά την Κυριακή 7 Ιουνίου

0

ευ ζηνΑυτή την Κυριακή 7 Ιουνίου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά θα πραγματοποιηθεί το 3ο φεστιβάλ «Ευ Ζην» από την ομάδα «Surfers for life». Το φεστιβάλ που θα έχει τον τίτλο «Είμαι νικητής» είναι αφιερωμένο στους επιζώντες από καρκίνο και για αυτό πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή που είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού στο φεστιβάλ είναι τόσο μεγάλη που αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000 συμμετοχές, ενώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά:

«1) Αγώνες αθλημάτων:

10:00 Αγώνας δρόμου 10K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+)

10:05 Αγώνας δρόμου 5K (Κατηγορίες A17-29,30-49,50+, Γ17-29,30-39,40+) και Nordic Walking 5Κ

11:30 Αγώνας δρόμου παιδικός kids1: 300μ (8 έως 12 ετών), kids2: 800μ (12 έως 16 ετών)

12:00 Ποδηλατικός αγώνας ΤΤ15K (Κατηγορίες A17-44, 45+, Γ17-34, 35+)

13:00 Ποδηλατικός αγώνας παιδικός ΤΤ5K (12 έως 16 ετών)

13:15 Αγώνας Kayaκ 3Κ και SUP 3Κ (Όρθια Σανιδοκωπηλασία)

13:20 Αγώνας ταχύτητας speed skates 10Κ (inline skating)

14:30 Απονομές

*Παιδιά κάτω των 8 ετών μπορούν να τρέξουν με τους γονείς τους

2) Εθελοντική αιμοδοσία

Η Τράπεζα Αίματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΩΝ σε συνεργασία με τη μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται (9.00- 17.00) στο χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη μεγαλύτερη εθελοντική αιμοδοσία που θα έχει γίνει ποτέ!

3) Ομιλίες για το Ευ Ζην

Σημαντικές ομιλίες για το Ευ Ζην με επιστημονικές θεωρίες, μεθόδους και βιώματα που θα ενημερώνουν και θα ενδυναμώνουν τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ να προσεγγίσουν μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα, ουσία και εκπλήρωση.

4) Εναλλακτικές και συμπληρωματικές Θεραπείες

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Yoga, κρυσταλλικά μπωλ και διαλογισμό, αισθητήρια γυμναστική και αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, Thetahealing, χοροθεραπεία, yoga γέλιου, family play yoga.

5) Γεύματα Ευεξίας

Η ομάδα δράσης Food4Good θα ετοιμάσει γεύματα ευεξίας με σκοπό την τόνωση και ενδυνάμωση όλων των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ.

6) Εξετάσεις Υγείας

Κινητές μονάδες θα παρέχουν ενημέρωση σε θέματα υγείας και γιατροί θα πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν: HIV εξετάσεις (praksis), οφθαλμολογικές εξετάσεις (Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), εξετάσεις για τον καρκίνο μαστού (Στόχος-πρόληψη), εξετάσεις μνήμης (Καρέλλειο πρότυπο κέντρο Alzheimer), πελματογραφήματα / μυοσκελετικές εξετάσεις (Πεταλούδα).

7) Έκθεση με διάθεση περιπτέρων

Με σκοπό την παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην, την άθληση και την προσφορά στον συνάνθρωπο, το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην θα περιλαμβάνει φέτος και Τμήμα Έκθεσης, όπου εταιρίες, οργανισμοί και φορείς της χώρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής.

8) Παιδικές δραστηριότητες

Θα λάβουν χώρα δράσεις, όπως face painting με ομάδα ζωγράφων μέχρι παιδικά δρώμενα (π.χ. σκυταλοδρομία νερού, μπαλονομαχίες, φωναχτά μπαλόνια, μπουγάδα, τρέξε φέρ΄ το, δρόμος με πατάτες, δρόμος με τα νεράντζια, λουλούδια και άνεμος, ιπποδρομία, η γάτα και το αρνί).

9) Συναυλίες

Ρυθμό και ένταση θα δώσουν με τα τραγούδια τους καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Σκυλακάκη και η Κατερίνα Ντούσκα, αλλά και το δυναμικό αγγλόφωνο Alternative Pop-Rock-Funk συγκρότημα Delay Band, ενώ στη μαγεία του χορού θα μας μυήσουν ομάδες της αθηναϊκής swing σκηνής Athens Lindy Hop και The Hoppers, καθώς και η διακεκριμένη ευρωπαϊκής φήμης authentic solo jazz χορεύτρια Irene Ragusini. Funk μουσικές, Rock ‘n’ Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις αναμένονται επίσης από τους Sbaraquack, που υπόσχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

10) Παράλληλες δράσεις

– Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση δώρων που προσφέρουν ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα

– Δραστηριότητες με θέμα το χαμόγελο, την καλοσύνη και τη θετικότητα από την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα»

– Διάθεση φρεσκοστυμμένων, δυναμωτικών χυμών με φρούτα εποχής

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για να γίνετε μέρος της γιορτής, ως εθελοντές πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, μπορείτα να επικοινωνήσετε με τους Surfers for Life:

Email: [email protected]»

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr