ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Rockwave Festival 2015: 20 χρόνια ζωής…δυναμικό ξεκίνημα της σεζόν με headliners τους Black Keys

0

rockfestival1Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την πρώτη ημέρα του φετινού επετειακού Rockwave Festival και ακόμα «ηχούν» οι μουσικές των Black Keys στα αυτιά μας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το δίδυμο από το Akron της Αμερικής γέμισε τη σκηνή του Rockwave ακριβώς στην ώρα τους και κράτησε τον κόσμο μέχρι το τέλος, περίπου μιάμιση ώρα αργότερα. Οι Dan Aurebach και Patrick Carney, πλαισιωμένοι από τους Richard Swift στο μπάσο και στα φωνητικά και John Clement Wood στα πλήκτρα, στην κιθάρα, στα φωνητικά και στο ντέφι, χάρισαν στο ελληνικό κοινό όλα τα αγαπημένα κομμάτια, παλιά και καινούργια. Η συναυλία ξεκίνησε δυναμικά με το «Dead and Gone», ενώ το πρώτο ξέσπασμα του κοινού ήρθε στα «Run Right Back» και «Gold On The Ceiling».rockfestival2

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, videowall συνόδευαν τον ιδιαίτερο – blues, rock’ n’ roll – ήχο των Black Keys κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί για τις γνωστές επιτυχίες τους. Προς το μέσο της βραδιάς ακούστηκε το γνωστό και αγαπημένο στον κόσμο «Too Afraid To Love Υou», χωρίς ωστόσο να παραπέμπει πολύ στον ήχο του ραδιοφώνου αλλά σε μια αρκετά καλή version.

Στα θετικά της εμφάνισής τους είναι η εκτέλεση του «I Got Mine», όπου παρέμειναν οι δυο τους στη σκηνή και πραγματικά απογείωσαν το κομμάτι.

Το πολυβραβευμένο «Lonely Boy» ακούστηκε μόλις πριν το encore, ικανοποιώντας το αίτημα του επίμονου ελληνικού κοινού. Η συναυλία έληξε με το εξαιρετικό «Little Black Submarines» και μια εντυπωσιακή ενορχήστρωσή του.rockfestival3

Κάπου εκεί, οι Black Keys περνούν στην ιστορία των συναυλιών και στην ιστορία του Rockwave Festival, δίνοντας τη σκηνή στα στελέχη της εταιρείας και στα πυροτεχνήματα για τον εορτασμό των 20 χρόνων.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας του πολυαγαπημένου festival, καταγράφεται για ακόμη μία φορά, η «χλιαρή» ανταπόκριση του κόσμου – αν και αριθμητικά η χθεσινή ημέρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.rockfestival4

Το κοινό φρόντισαν να «ζεστάνουν», κατά σειρά εμφάνισης από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τους headliners Black Keys, οι Puta Volcano. Big Nose Attack, 1000 mods και Black Angels βάζοντας τον κόσμο στο κλίμα του Rockwave.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη δεύτερη ημέρα του Rockwave Festival με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Robbie Williams στις 20 Ιουνίου.

Έλλη Γεωργιάδη

 

Black Keys Setlist

Dead And Gone
Next Girl
Run Right Back
Same Old Thing
Gold On The Ceiling
Strange Times
Nova Baby
Leavin’ Truck
Too Afraid To Love You
Howlin’ For You
I Got Mine
Money Maker
Gotta Get Away
She’s Long Gone
Fever
Tighten Up
Your Touch
Lonely Boy
Little Black Submarines

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr