ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Παρουσίαση λευκώματος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω στο Μουσείο Ακρόπολης

0

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του λευκώματος «Μικρασιατών Ίχνη-Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω» στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την περασμένη Κυριακή (24/05).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» σε συνεργασία με το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω, την οποία και «άνοιξε» η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίνα Τσιναρίδου.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: η Άννα Λυδάκη (καθηγήτρια κοινωνιολογίας της Παντείου), ο Μανώλης Κωστίδης (Δημοσιογράφος), αλλά και οι συγγραφείς του λευκώματος, Αθηνά Δασκαλάκη και Γιάννης Κουτούλιας. Το δε συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η Μάγδα Καραμανόγλου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής και ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Μυστακόπουλος. Η δε Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απέστειλε γραπτώς τον χαιρετισμό της λόγω της παρουσίας της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε το ΔΣ του συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» και η Αιγαλιώτισσα Μαρία Βαμβακοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «ΑΙΓΑΛΕΩ, οι δρόμοι της προσφυγιάς».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr