ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα: « Ο Δήμος συγκαλύπτει τις παρανομίες προηγούμενης δημοτικής Αρχής που κόστισαν στο Μαραθώνα 3 εκ. ευρώ!»

0

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΔΥΝΑΜΗ-ΠΟΛΙΤΩΝΑνακοίνωση-βόμβα εξέδωσε η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα για την υδροληψία στον Δήμο Μαραθώνα. Η παράταξη του Φώτη Δεληβοριά υποστηρίζει πως η απόφαση τοποθέτησης νέας παροχής νερού στο Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης έγινε για να σταματήσει μια παράνομη υδροληψία που χρέωσε το Δήμο 1.064.949,69 ευρώ, ενώ αναφέρει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 3. 291.544,45 ευρώ !!!

Επιπλέον η Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η τωρινή Δημοτική Αρχή να μην κινείται νομικά εναντίον των «απατεώνων» που εξαφάνισαν από τα ταμεία του Δήμου 3 εκατομμύρια, αλλά να προχωράει σε ρύθμιση του κόστους της παρανομίας με την ΕΥΔΑΠ! Μία ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσουν οι δημότες Μαραθώνα συνολικά 3 φορές τον κάθε λογαριασμό του νερού!

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Δύναμης Πολιτών αναλυτικά: «Με τον αθώο τίτλο «Περί έγκρισης αιτήματος για τοποθέτηση νέας παροχής (νερού) στο Πολιτιστικό Πάρκο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης» προτάθηκε για ψήφιση στο Δ.Σ. της 14.5.2015 η απόφαση τοποθέτησης νέας παροχής νερού στο Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Λεπτομέρεια της εισήγησης είναι το γεγονός ότι η νέα παροχή πρέπει να μπει για να σταματήσει μια παράνομη υδροληψία που χρέωσε το Δήμο 1.064.949,69 ευρώ.

Κανένα σχόλιο πως έγινε η παρανομία, ποιοι είναι υπεύθυνοι, ποιος ωφελήθηκε από αυτήν και ποια είναι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών! Απλά, η εισήγηση για το θέμα μας ενημερώνει ότι «από το προηγούμενο έτος υπήρξε αρχικά προφορική και κατόπιν έγγραφη ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στο Δήμο μας παράνομης υδροληψίας που αφορούσε την υδροδότηση του Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή αντί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για την απάτη και συγχρόνως να σπεύσει να κινηθεί νομικά κατά των απατεώνων, παρουσιάζει μετά από ένα χρόνο τη ρύθμιση της δαπάνης για την παρανομία με την ΕΥΔΑΠ. Επαίρεται μάλιστα ότι κατάφερε να μειώσει τον λογαριασμό κατά 415.446,88 ευρώ και έτσι οι δημότες θα πληρώσουν λιγότερα για τους απατεώνες!!!

Δεν σταματάει εδώ το πρόβλημα. Ένα άλλο θέμα στην ίδια συνεδρίαση τιτλοφορείται «λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου σύμβασης μεταξύ Δήμου Μαραθώνος – ΕΥΔΑΠ για ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών. Πόσα είναι; 3.291.544,45 ευρώ.

Την εποχή που οι δημότες πλήρωναν κανονικά το νερό τους στον Δήμο, κάποιοι δημοτικοί άρχοντες ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο χρέος.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε και εδώ είναι ίδια με την προηγούμενη περίπτωση. Τσιμουδιά για την παρανομία και τις νομικές διαδικασίες που (δεν) ακολουθήθηκαν, ρύθμιση για πληρωμή της απάτης από τους δημότες. Θα έχουν τη χαρά να πληρώσουν εν μέσω κρίσης δυο φορές νερό: μία κανονικά και μία γιατί η τότε Δημοτική Αρχή ξόδεψε αλλού τα λεφτά και δεν αποπλήρωσε την ΕΥΔΑΠ. Και αυτά στο Δήμο με το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα!

Και τα δύο θέματα υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καμία απάντηση δεν δόθηκε επίσημα στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το πώς θα διαλευκανθούν οι δύο απάτες.
Αφήνουμε τους δημότες που θα πληρώσουν συνολικά τρεις φορές τον κάθε λογαριασμό νερού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους
»

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr