ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Βαρουφάκης στο CNN: Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρώσουμε τη δόση (video)

0

Τα λόγια του Νίκου Βούτση μετέφερε χθες στο CNN ο δημοσιογράφος Richard Quest. Αναφέρθηκε στη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι «τα χρήματα στο ΔΝΤ δεν μπορούν να δοθούν» και κάλεσε το Γιάνη Βαρουφάκη να τη σχολιάσει.

«Είναι κοινός τόπος. Όλοι γνωρίζουν, οι εταίροι, οι φίλοι μας, οι θεσμοί, ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει μεγάλα ποσά στο ΔΝΤ χωρίς συμφωνία», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Έτσι, ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε, ίσως για πρώτη φορά δημόσια, ότι η καταβολή της επόμενης δόσης είναι απολύτως εξαρτημένη με την επίτευξη συμφωνίας και ότι χωρίς αυτή τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν.

Βέβαια, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε «διαχρονικά αισιόδοξος» και «υπό το πρίσμα αυτής της αισιοδοξίας» υποστήριξε ότι «θα κάνουμε την πληρωμή (στο ΔΝΤ) γιατί μέχρι τότε θα έχουμε συμφωνία».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «αυτό το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τους πιστωτές, στο πλαίσιο μιας δανειακής συμφωνίας, η οποία υποτίθεται ότι ήταν βασισμένη στο ότι εμείς θα κάνουμε τις πληρωμές και εκείνοι τις εκταμιεύσεις (των δόσεων)».

«Για τέσσερις μήνες πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε για πάντα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα που γνώρισε η χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη» κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Γιώργος Διάκος

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr