ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα: «Να μην υποβαθμιστεί άλλο το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης»

0

κέντρο υγείας νέας μάκρηςΣε συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠ.Ε., Χρυσάνθη Κισκήρα προχώρησε η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής ζήτησαν να μην υποβαθμιστούν και άλλο τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου, ενώ συζήτησαν με την κυρία Κισκήρα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κλεισίματος του ΕΟΠΥ στη διασταύρωση της Ραφήνας. Τέλος απαίτησαν 24ωρη λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας.

Διαβάστε το υπόμνημα που παρέδωσε στην κυρία Κισκήρα η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα:

«Προς: 1) Τον κ. Διοικητή 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

2) Την κα Υποδιοικήτρια 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Η «Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα», συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για τα προβλήματα της υγείας και της πρόνοιας στην περιοχή του δήμου Μαραθώνα, για μιαν ακόμα φορά, βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα και τους απεργούς υγειονομικούς στις 20/05/2015, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στην υγεία-πρόνοια και τη κοινωνική ασφάλιση, που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων, βάσει των εντολών της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουν μετατρέψει την υγεία και την πρόνοια, σε εμπόρευμα.

Τα αποτελέσματα, απτά και σκληρά:

  • Συρρίκνωση ή κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων (πχ. μεταξύ αυτών το πρώην Π.Ν.Α.), Κ.Υ., Ιατρείων του ΙΚΑ (πχ. Ραφήνας), και λοιπών δομών υγείας, πρόνοιας με ταυτόχρονη την εμφάνιση ιδιωτικών μονάδων υγείας.
  • Εκρηκτικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τραγικές περικοπές δαπανών.
  • Αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τις λίστες, ακόμη και για βαριές και ανίατες ασθένειες.
  • Απάνθρωπη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εξώθηση μέρος του πληθυσμού στη φυσική εξόντωση.

Η «Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα» απαιτεί, μαζί με τους κατοίκους του δήμου μας και τους φορείς της περιοχής, άμεση κατασκευή και λειτουργία Γενικού, Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική (θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του πρώην Π.Ν.Α.).

– Μέχρι τότε 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ., με πλήρη σύνθεση ιατρικών ειδικοτήτων, προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

– Άμεσες, μαζικές προσλήψεις ιατρών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλος ο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και υλικά για την ασφαλή εικοσιτετράωρη λειτουργία των Κ.Υ. Καπανδριτίου και Νέας Μάκρης (ακτινολογικό, αντιδραστήρια, κτλ).

– Επίσης στα δύο Κ.Υ. (Ραφήνα, Νέα Μάκρη) πλήρης λειτουργία όλων των απαραίτητων τακτικών ιατρείων, πλήρης 24ωρη κάλυψη σε επείγουσα ιατρική.

– Σταθμό Ε.Κ.Α.Β στην περιοχή.

– Τουλάχιστον από ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο επιφυλακής σε κάθε Κ.Υ., σε 24ωρη βάση.

– Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

– Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, φάρμακο, εξετάσεις, θεραπείες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr