ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Βράβευση του προέδρου της Δημοκρατίας από το Δήμο Μαραθώνα

0

psinakisptd1Στη βράβευση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου προχώρησε ο Δήμος Μαραθώνα μέσω του Ηλία Ψηνάκη. Ο δήμαρχος Μαραθώνα παρασημοφόρησε τον Προκόπη Παυλόπουλο με τον τίτλο της «Λεγεώνας του Μαραθώνα» που αποτελεί και την ανώτερη διάκριση του Δήμου μας.

Η λαμπρή τελετή έλαβε μέρος στο προεδρικό Μέγαρο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ηλίας Ψηνάκης είχε μαζί του και 3 μοντέλα που είναι συνεργάτες του.

Από κάτω ακολουθεί ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον δήμαρχο Μαραθώνα.

ΨΗΝΑΚΗΣ: «Τα σέβη μου, κύριε Πρόεδρε».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ευχαριστώ πολύ που είσθε εδώ».

ΨΗΝΑΚΗΣ: «Είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε. Θα μας επιτρέψετε να σας απονείμουμε το μετάλλιο της ‘Λεγεώνας του Μαραθώνα’. Είστε το πρώτο μέλος και είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τουρισμό και στον πολιτισμό».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω λίγα λόγια για την πρωτοβουλία σας, αλλά και για τον Δήμο σας. Πρώτα απ’όλα σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση την οποία παραλαμβάνω εκ μέρους της Πολιτείας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι ως Προκόπης Παυλόπουλος.

Διότι η πρωτοβουλία σας, δηλαδή η ‘Λεγεώνα του Μαραθώνα’, συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο να αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα, το μήνυμα που εκπέμπει ο Δήμος σας. Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοϊστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια.

Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα.

Και να θυμάσθε ότι το ‘νενικήκαμεν’ του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα. Και τώρα ακόμα που μιλάμε το ‘νενικήκαμεν’ ισχύει. Γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ’ αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Σας ευχαριστώ θερμώς».

ΨΗΝΑΚΗΣ: «Εμείς ευχαριστούμε για την τιμή, Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε».

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr