ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τζαμί στον Βοτανικό: Τι λέει ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας για τέμενος και ΑΝΕΛ

0

To πράσινο φως δίνει η κυβέρνηση για την λειτουργία τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, γεγονός που επισήμανε και ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλατζής,τη Δευτέρα (18/5), ο οποίος ανέφερε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και κρατική αναλγησία ως προς το αυτό θέμα θα έχει αντίκτυπο ως προς τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με τις μουσουλμανικές χώρες.

«Μία πλευρά της κριτικής ήταν πως δεν πρέπει να χτιστεί το τέμενος με δημόσια χρηματοδότηση, γιατί είναι αντισυνταγματικό. Έχει γίνει δίκη στο ΣτΕ στις 30/6/2014 και η απόφαση ήταν πως κρίνει απολύτως συνταγματική την κατασκευή του τεμένους και τη χρηματοδότησή του από το κράτος. Άρα, αυτό το επιχείρημα δεν στέκει πια», δήλωσε ο κ. Γιώργ. Καλατζής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για μια ενδεχόμενη άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την πρόταση για την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων απάντησε: «Σε εμένα δεν δημιουργεί κανέναν προβληματισμό και δεν είναι κακό να διαφωνεί κάποιος. Ξέρουμε όλοι ποιοι αρνήθηκαν. Επίσης, είναι σαφές πως σε μια δημοκρατία πρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις. Μην ποινικοποιούμε το ότι κάποιος έχει άλλη άποψη από τη δική μας. Αυτό ισχύει προς όλες τις πλευρές. Άλλο όμως είναι η Χρυσή Αυγή, άλλο οι ΑΝΕΛ, αφού οι τελευταίοι δεν είναι ούτε ναζιστική οργάνωση ούτε στρέφονται κατά του Συντάγματος της χώρας. Το ότι μπορεί να καταψηφίσουν κάτι που καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή, δεν καθιστά ούτε τους ΑΝΕΛ ούτε αυτό το κάτι εκ των προτέρων κακό».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα των άτυπων τζαμιών που λειτουργούν στην Αττική, υπογράμμισε: «Για εμάς είναι λογικό και επόμενο η έναρξη λειτουργίας του τεμένους θα πρέπει να είναι η ημερομηνία που θα αρχίσει να εφαρμόζεται καθαρά και χωρίς περιστροφές ο νόμος για τους ευκτήριους οίκους και για την περίπτωση των μουσουλμάνων, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει άδεια, κλείνει. Πρακτικά δηλαδή, υπόγεια και ημιυπόγεια θα κλείσουν και κακώς δεν έχουν κλείσει. Αλλά πώς θα επέμβεις όταν εσύ δεν έχεις δώσει το σαφέστατο δείγμα ότι δεν έχεις πρόβλημα με τη θρησκεία του Ισλάμ».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr