ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αλλαγές στη Formula 1: Ανεφοδιασμοί, αλλαγές ελαστικών και πιο δυνατοί κινητήρες

0

Έτσι φαίνεται πως θα είναι το μέλλον της Formula 1.

Ο Sebastian Vettel  και οι συναθλητές του φαίνεται πως θα πρέπει να συνηθίσουν εκ νέου σε αλλαγές, αλλά…από το 2017f1

Μόλις πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Strategy Group της Formula 1, όπου πάρθηκαν σημαντικές και ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του σπορ.

Άλλες με άμεση εφαρμογή, άλλες που θα αφορούν στις επόμενες σεζόν!

Η συνάντηση έγινε στην Αγγλία, στο Μπίγκιν Χιλ, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων μερών, προεξάρχοντος του ισχυρού άνδρα της Formula 1 Bernie Ecclestone, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Jean Todt και οι επικεφαλείς των Mercedes, Red Bull, Williams, Ferrari, McLaren και Force India.

Ως πιο σημαντική αλλαγή κρίνεται η επιστροφή των ανεφοδιασμών των μονοθεσίων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι ανεφοδιασμοί έχουν σταματήσει από το 2010. σε μια προσπάθεια και τότε – όπως και τώρα- να γίνουν  τα μονοθέσια ταχύτερα και να βελτιωθεί το θέαμα στη Formula 1.f1-1

Μεταξύ άλλων, αλλαγές προβλέπονται και στην αεροδυναμική των μονοθεσίων, στα ελαστικά όπως και στους κινητήρες, προσδοκώντας να επιστρέψει ο γνώριμος ήχος των μονοθεσίων.

Για το 2016 δεν προβλέπονται ιδιαίτερες αλλαγές, παρά μόνο στα ελαστικά. Εδώ, οι ομάδες θα μπορούν να επιλέγουν δύο από τις τέσσερις διαθέσιμες γόμες ελαστικών. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τη μεριά της Pirelli, μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή στην επόμενη σεζόν. Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι για να μειωθούν τα κόστη, ώστε να είναι βιώσιμες και οι πιο μικρές ομάδες.

Όλα τα παραπάνω παραμένουν θεωρητικά, μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την Κομισιόν της Formula 1 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Μέχρι τότε, το θέαμα συνεχίζεται ως έχει…με το «λόγο» στους οδηγούς και τα μονοθέσιά τους!

Έλλη Γεωργιάδη

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr