ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Οι δυο πλευρές του κυρίου Στουρνάρα

0

Ευρέως κυκλοφορεί από το πρωί η είδηση ότι η σημερινή δόση 743 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ, καταβλήθηκε ύστερα από υπόδειξη του Γιάννη Στουρνάρα προς την κυβέρνηση να αντληθούν τα χρήματα αυτά από έναν λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ασφάλεια του κράτους.

Η υπόδειξη αυτή από τον κ. Στουρνάρα υποτίθεται ότι ακολούθησε σειρά επαφών που είχε ο πρόεδρος της ΤτΕ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. (πηγή: star.gr).

Εύλογα συμπεραίνει κανείς, ότι η κίνηση αυτή επιχειρεί να εξισορροπήσει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα ύστερα από τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών λίγες μέρες πριν σχετικά με το mail που απεστάλη από την ΤτΕ προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους και το οποίο περιέχει στοιχεία για τη «χειροτέρευση» των δεδομένων της οικονομίας τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας ουσιαστικά στην τροφοδότηση της μιντιακής κινδυνολογίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Θανάσης Τσεκούρας παραδέχτηκαν ότι έλαβαν το επίμαχο mail, παρά τη σύντομη διάψευση στην οποία προέβη η ΤτΕ το περασμένο Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, η Εφημερίδα των Συντακτών στο χθεσινό της φύλλο επέμεινε στο θέμα, δίνοντας στη δημοσιότητα τα αρχικά του ονόματος στενού συνεργάτη του κ. Στουρνάρα που φαίνεται ότι απέστειλε το συγκεκριμένο mail. Ο Δ.Κ. λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται ότι «υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος» και ότι είναι ο αποστολές του mail.

Το θέμα δείχνει να έχει συνέχεια. Σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το Γιάννη Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητής της ΤτΕ».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση».

Σε ανάλογο κλίμα κινούνται τοποθετήσεις και άλλων μελών της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και της ετέρας κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη.

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr