ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στους Βράχους…στα Μετέωρα

0

Γεια σας και χαρά σας

@  Εύχομαι,  να έχετε όλοι μια ευχάριστη εβδομάδα. Χρόνια πολλά επίσης σε όλες τις μητέρες για τη χθεσινή γιορτή τους. Πιστεύω πως δεν υπάρχει πιο ωραία λέξη από την λέξη «Μητέρα». Είναι η μόνη που περικλείει μέσα της όλη την αγάπη και ζεστασιά του κόσμου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της χώρα μας με τους ανυποχώρητους σε όλα δανειστές! Παρά τις προσπάθειες και τα βήματα που έχουν γίνει, δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις και φυσικά δεν κάνει πίσω και η Ελληνική κυβέρνηση. Εάν έκανε, εκτιμώ πως όλη η προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει γίνει από τον περασμένο Γενάρη, θα τινάζονταν στον «αέρα». Θα έδινε στην άλλη πλευρά το δικαίωμα να ζητά ακόμη περισσότερες θυσίες από τον Ελληνικό λαό.

@ Είναι αλήθεια όμως πως το θέμα της διαπραγμάτευσης πρέπει να ολοκληρωθεί και να επέλθει συμφωνία, που θα είναι ευνοϊκή και για τις δυο πλευρές. Γίνεται θα μου πείτε;

@ Δεν ξέρω αν διαβάσατε για το ύψος του χρέους της χώρας μας! Είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010 όταν η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, με βάση τις μετρήσεις στο τέλος του α’ τριμήνου φέτος.

@ Το Δημόσιο Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης της Ελλάδας στις 31.3.2015 διαμορφώθηκε στο ποσό των 312,7 δισ. ευρώ και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε 174,7% (με ΑΕΠ αναφοράς 31.12.2014) σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ. Τα στοιχεία για τα επίπεδα χρέους είναι αποκαλυπτικά για την αποτυχία των «προγραμμάτων διάσωσης» πέντε χρόνια μετά.

@ Τον Μάρτιο του 2010, πριν τη προσφυγή στα μνημόνια, το χρέος ήταν στα 310,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Δημοσίου Χρέους. Το 2013 το χρέος ήταν στο 175% AEΠ (319,1 δισ ευρώ), από 156,9% το 2012 και 171,3% το 2011. Το ΑΕΠ της χώρας από τα 222 δισ. ευρώ, που ήταν το 2010 και τα 231 δισ. ευρώ που ήταν το 2009, προσγειώθηκε στα 179 δισ. ευρώ το 2014.

@ Αυτό σημαίνει μείωση σχεδόν 23% από το 2009, ενώ το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στο 177% του ΑΕΠ από το 146% που ήταν το 2010 και το 130% του ΑΕΠ το 2009. Αυτά τα ολίγα για να μη σας κουράζω κιόλας. Φως δεν βλέπω στο «τούνελ» του χρέους. Κάτι άλλο συμβαίνει! Δεν νομίζετε;

@ Τα χόρτα «πνιγούν» την Καλαμπάκα σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Στέργιος Τσαντούλας εξέδωσε ανακοίνωση και ζήτησε από τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους. Σωστή η ενημέρωση, αλλά κ. Αντιδήμαρχε απαιτούνται και χρήματα για να κόψει κανείς τα χόρτα, τα οποία είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν!

@ Με την πρόσληψη των πενταμήνων τους επόμενους μήνες, κάτι μπορεί να γίνει. Αν και είμαι σφόδρα αντίθετος μ’ αυτή την εργασιακή ομηρία, εντούτοις θεωρώ πως οι προσληφθέντες θα συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας του Δήμου Καλαμπάκας. Υπενθυμίζω πως οι προσλήψεις θα γίνουν πιθανόν στο μέσω του επόμενου μήνα.

Καλή σας εβδομάδα…

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr