ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πυροσβεστικά οχήματα για Καλαμπάκα και Τρίκαλα

0

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας ενισχύονται με πυροσβεστικά οχήματα μετά από αρκετά χρόνια. Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης, με αφορμή σύσκεψη συντονισμού όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας, που έγινε στη Λάρισα, με συμμετοχή διοικητών και αξιωματικών υπηρεσιών. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του συντονιστή Βορείου Ελλάδος της πυροσβεστικής υποστράτηγου Δημοσθ. Αναγνωστάκη.

Πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα θα δοθεί ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, το «σνόρκελ», που είναι κατάλληλο για κατασβέσεις σε ψηλά κτήρια, βιομηχανικές κατασκευές κ.λπ. και θα έχει έδρα τη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Ήδη παραλήφθηκαν τα 5 από τα 17 οχήματα, που διανεμήθηκαν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Μουζακίου. Αναμένονται τέσσερα οχήματα του ενός τόνου, τα αποκαλούμενα πόλης, που θα διατεθούν σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Επίσης, αναμένονται άλλα πέντε πυροσβεστικά 4Χ4, κατάλληλα για αναβάσεις σε δασικούς δρόμους με ανωφέρειες. Αυτά θα διατεθούν σε περιοχές όπως τον Κίσσαβο, Πήλιο, Ελασσόνα, Καλαμπάκα. Τέλος, θα έρθουν και τα τρία τελευταία 4Χ4, που θα διατεθούν σε Σκιάθο, Αλόννησο και Βόλο.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr