ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: Εντάχθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου

0

Ένα σημαντικό έργο για την παραλιακή Κορινθία ευεργετήθηκε απο την παράταση που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Η παράταση αυτή οδήγησε στην υπογραφή της ένταξης του Αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι. «Το έργο θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα πολύ μεγάλη ώθηση, στο Βραχάτι, θα λειτουργήσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά για το Βραχάτι και για όλο το Δήμο Βέλου-Βόχας» δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο ο Δήμαρχος της περιοχής Αννίβας Παπακυριάκος στην διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

document1Σύμφωνα με τις μελέτες προβλέπεται η κατασκευή έργων βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου και ειδικότερα :α) Επέκταση του υπήνεμου μώλου κατά 135 μ. καθώς και 15 μ. της συναρμογής με το υφιστάμενο (σύνολο 150 μ.), β) Διαπλάτυνση του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου σε όλο του το μήκος κατά 1,80μ., γ) Θωράκιση τόσο του προσήνεμου μώλου, όσο και του υπήνεμου μώλου, δ) Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης μέχρι τα -3,50μ. ε) Ολοκλήρωση των υφισταμένων ραμπών ανέλκυσης/καθέλκυσης των σκαφών, στ) Επιστρώσεις και εξοπλισμός ανωδομών, ζ) Αγωγοί για καλώδια και για σωλήνες δικτύων τα οποία θα κατασκευαστούν μελλοντικά, φρεάτια και βάσεις από σκυρόδεμα για την μελλοντική τοποθέτηση των Pillars παροχών.

Τον Αύγουστο κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Βραχάτι είχε δοθεί ως χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου το ένα έτος από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Άγγελο Παπαγγέλοπουλο .Αν ισχύσει θα το δούμε!

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr