ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η  χρυσομηλιώτισσα κ. Ιωάννα Ζαχαράκη βραβεύτηκε για την προσφορά της…

0

Οι δραστηριότητες και η γενικότερη προσφορά στα κοινά αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους, που η Ελληνίδα με καταγωγή από την Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, Ιωάννα Ζαχαράκη, βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Γυναικών της πόλης Ζόλινγκεν, στη Γερμανία, όπου εργάζεται και υποστηρίζει γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε ανάγκη και αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες. Ο σύλλογος βραβεύει κάθε χρόνο και μία γυναίκα που παρουσιάζει πλούσια δράση σε τέτοιες υποστηρικτικές δομές.

Με χαρά και συγκίνηση δέχτηκε η κ. Ζαχαράκη τη βράβευσή της, ενώ απαντώντας σε ερώτηση που της απευθύναμε, υπογράμμισε, ότι η δική της συνεισφορά είναι μόνο ένα μικρό πετραδάκι στο μεγάλο μωσαϊκό της προσφοράς και την αποδέχεται ως εκπρόσωπος όλων των γυναικών που δραστηριοποιούνται στους ίδιους ή αντίστοιχους τομείς.

Τόνισε δε, ότι ειδικά σήμερα η προσφορά στα κοινά είναι απαραίτητη. Όλες οι γυναίκες με τις δραστηριότητές τους, η κάθε μία στον τομέα της, διαμορφώνουν και προωθούν δράσεις ώστε η κοινωνία να γίνει πιο ανθρώπινη δείχνοντας στην πράξη μια ουσιαστική κοινωνική ευαισθησία στον συνάνθρωπό μας.

Η κ. Ζαχαράκη που εργάζεται ως εισηγήτρια για θέματα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας σε Κοινωνικό Φορέα και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ, ετοιμάζει παράλληλα και το επόμενο επιστημονικό της σύγγραμμα που θα δημοσιευτεί στο τέλος του χρόνου, δραστηριοποιείται ως δημοτική σύμβουλος και έχει επανεκλεχθεί στο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης Ελληνικής Καταγωγής. Εργάζεται τον καιρό αυτό για την οργάνωση της Ακαδημίας Αξιών και στόχος της είναι, όπως σημειώνει, η αναβίωση του διαλόγου στο πλαίσιο της αναγκαιότητας των διανθρώπινων αξιών και του αλληλοσεβασμού ακόμη και σε ευρωπαϊκή βάση.

Παράλληλα, με την πολιτική αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα η κ. Ζαχαράκη δέχεται και αιτήματα άμεσης συμπαράστασης από φορείς και άτομα που χρειάζονται βοήθεια, που ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες προσπαθεί να υλοποιήσει. Ετσι, συνεχίστηκαν όσο ήταν αναγκαίες οι μεταφορές ιατροφαρμακευτικού υλικού προς την Αδελφότητα της Αγάπης Χριστού στην Θεσσαλονίκη καθώς και άλλους φορείς. Μεγάλη είναι η συμπαράσταση των συμπατριωτών μας ιατρών και εθελοντών που συμβάλλουν στις προσπάθειες αυτές, αλλά και οι δωρεές των γερμανικών ιατροφαρμακευτικών Ιδρυμάτων, σημειώνει η ίδια.

Αξίζει να αναφερθεί και χαίρεται ιδιαίτερα για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κ. Ζαχαράκη, ότι από τις προσπάθειες αυτές βοηθούνται από αρχές της χρονιάς κάθε μήνα οικονομικά και ορφανά του δήμου Καλαμπάκας, ύστερα από αίτηση των συγγενών καθώς και του δημάρχου, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες στο σχολείο και στις σπουδές τους.

hmerisia.gr

 

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr