ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Κλείνει» ο Τσακνής για πρόεδρος της νέας ΕΡΤ

0

Ο Διονύσης Τσακνής θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που θέλουν τη σύνθεση του Δ.Σ. της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης να έχει κλείσει.

Διευθύνων Σύμβουλος φαίνεται να αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος επιστρέφει στη θέση που κατείχε μέχρι το 2012. Το Δ.Σ. θα αποτελείται ακόμα από το Νίκο Τρανό (εικαστικό, αντιπρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών), την Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτη, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου «Βυρσοδεψείο») και το Μιχάλη Γρηγορίου (συνθέτη).

Οι άλλες δύο θέσεις του επταμελούς Δ.Σ. θα καλυφθούν από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, που θα επιλεγούν μέσω εκλογών, με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο επιλέχθηκε μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στις 29 Απριλίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προβλεπόταν στο νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι αξιολογήθηκαν, πέρα από άλλα τυπικά προσόντα, και ως προς το αν είναι «πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους» αλλά και ως προς το αν διαθέτουν «ειδικές γνώσεις και εμπειρία συναφείς προς το σκοπό και τις αρμοδιότητες της ΕΡΤ, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της».

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά  κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους. Μετά από την πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων προέκυψε η επιλογή των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας οπότε και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα καθήκοντά του, προκειμένου να ξεκινήσει και η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr