ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής

0

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης στην Καπναποθήκη (Γ. Κονδύλη 61) από Κυριακή 10 Μαΐου έως Κυριακή 17 Μαΐου. Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 21 εκθέτες, μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής, με 43 φωτογραφίες. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 10 Μαΐου στις 18.30 και είναι ανοιχτή για το κοινό.
Ώρες Λειτουργίας: 11.00-13.00 & 19.00-22.00

-Η ιστορία της Ομάδας

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής διανύει το δεύτερο έτος λειτουργίας της μ’ αυτό το όνομα. Προϋπήρχε ως Ομάδα της Κοινότητας Νέων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ήταν ουσιαστικά μια παρέα ανθρώπων με κοινό πάθος τη φωτογραφική τέχνη. Συν τω χρόνω, η παρέα αυτή έγινε ομάδα και τώρα μαζί με άλλα άτομα που αγαπούν τη φωτογραφία και το είδος που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «Καλλιτεχνική Φωτογραφία», δημιουργήθηκε ο σύλλογος. Σκοπός του είναι να αποτελέσει τον κοινό χρόνο και τόπο, στον οποίο ανταμώνουν τα μέλη για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη φωτογραφία και την τέχνη, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, να παιδεύσουν τα μάτια τους και να τεντώσουν τα αυτιά τους στα έργα των προγενέστερων και των σύγχρονων, για να γίνουν καλύτεροι θεατές, σχολιαστές, δημιουργοί, άνθρωποι… Η Φωτογραφική Ομάδα καλοδέχεται όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος για την φωτογραφική τέχνη και τον ίδιο σεβασμό για τα κοινά.
Η ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί σεμινάρια με θέμα την τεχνική αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Παράλληλα με τα σεμινάρια, οργανώνονται συναντήσεις των μελών με θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού γενικά, όπως παρουσιάσεις του φωτογραφικού έργου μεγάλων φωτογράφων, σκηνοθετών και ανθρώπων της τέχνης αλλά και προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ. Επίσης η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής προσκαλεί σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους από άλλες πόλεις της Ελλάδας να παρουσιάσουν το έργο τους και συμμετέχει σε φωτογραφικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι σύλλογοι. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια έκθεση φωτογραφίας όπου εκτίθεται το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων των συμμετεχόντων στις φωτογραφικές συναντήσεις.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr