ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά

0

Κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν την Παρασκευή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία απηύθυνε το μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας κ. Στέλιος Σαριδάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας ότι μόνο για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε : «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας.

Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας. Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε εργαζόμενος καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες της ψευδούς «ενότητας» του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Το πώς εννοούν αυτοί την ενότητα και τους αγώνες το είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι καιρός, λοιπόν, ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νέος και νέα, ο κάθε άνθρωπος του μόχθου και της βιοπάλης να βγάλει τα συμπεράσματά του και να συνταχθεί στο πλευρό  του ΠΑΜΕ.

Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων(ΕΟΑΣΚ) το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

 

About Author

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr